Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Tweede pilot proactief gegevens delen - meld je aan
Nieuws13-09-2023
Binnen het project ‘Proactief gegevens delen in de palliatieve fase’ gaat eind januari 2024 de tweede pilot van start over het delen van gegevens tussen zorgorganisaties. Zorgorganisaties die hulp kunnen gebruiken bij het digitaliseren van gegevens of het delen kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan de pilot.
Nieuwe richtlijn Proactieve Zorgplanning
Nieuws20-06-2023
Proactieve zorgplanning -ook wel ‘advance care planning’ genoemd- is een belangrijk onderdeel van zorg voor patiënten in de palliatieve fase. De vernieuwde richtlijn proactieve zorgplanning biedt ondersteuning aan zorgverleners bij de zorg voor patiënten in deze fase, onder andere bij het voeren van proactieve zorggesprekken.
Interview met Diederik Gommers: 'Eigenlijk hoop je dat iedereen met elkaar ‘het goede gesprek’ aangaat'
Nieuws22-03-2023
Interview met Diederik Gommers over het belang van gesprekken over wat mensen wel of niet willen in de laatste levensfase.
Oproep aan zorgverleners: schrijf je in voor de pilot ‘Proactief gegevens delen in de palliatieve fase’
Nieuws23-02-2023
Zorgverleners en - organisaties kunnen zich inschrijven voor een pilot met als doel het proactief delen van gegevens in de palliatieve fase te verbeteren.
Proactief gegevens delen in de palliatieve fase
Nieuws21-12-2022
IKNL, Stichting CareCodex en PZNL starten het project 'Proactief gegevens delen in de palliatieve fase'.
Gesignaleerd in de media #34
Nieuws24-11-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: ervaringen van een huisarts met longkanker, inbedden van palliatieve zorg in opleidingen en praten over de laatste levensfase.
Eerste subsidieronde voor projecten proactieve zorgplanning start 6 februari
Nieuws23-11-2022
De eerste ronde voor subsidieaanvragen voor kansrijke projecten binnen de palliatieve zorg start op 6 februari 2023. Organisaties kunnen maximaal € 35.000 subsidie aanvragen voor projecten over proactieve zorgplanning.
PalliaPodcast van start over proactieve zorgplanning
Nieuws13-10-2022
In de PalliaPodcastserie komen zorgverleners aan het woord over één van de meest belangrijke onderdelen van de palliatieve zorg: proactieve zorgplanning.
We denken na over de laatste levensfase, maar we praten er nog weinig over - nieuwe peilingen
Nieuws13-09-2022
Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) heeft 1242 oudere Nederlanders, 1165 patiënten en 1011 zorgverleners bevraagd over hun ervaringen met en perspectief op proactieve zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. Lees hier de bevindingen.
Gesignaleerd in de media #30
Nieuws18-08-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: tips om contact te maken met mensen met dementie, een docu en een film, het protocol palliatieve zorgplanning en ADL-zorg bij COPD.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.