Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
We denken na over de laatste levensfase, maar we praten er nog weinig over - nieuwe peilingen
Nieuws13-09-2022
Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) heeft 1242 oudere Nederlanders, 1165 patiënten en 1011 zorgverleners bevraagd over hun ervaringen met en perspectief op proactieve zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. Lees hier de bevindingen.
Gesignaleerd in de media #30
Nieuws18-08-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: tips om contact te maken met mensen met dementie, een docu en een film, het protocol palliatieve zorgplanning en ADL-zorg bij COPD.
Gesignaleerd in de media #29
Nieuws26-07-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: samen beslissen, 20 jaar zorgpad stervensfase, euthanasieregeling voor kinderen, kanker bij jongvolwassenen.
Nieuw rapport: praten over het levenseinde is niet altijd gemakkelijk
Nieuws10-06-2022
De helft van de deelnemers aan nieuw onderzoek heeft nog geen gesprek gehad over de laatste levensfase met hun zorgverlener. Ze vinden het onderwerp te moeilijk, niet urgent genoeg of ze wachten tot de zorgverlener erover begint.
Gesignaleerd in de media #27
Nieuws19-05-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: CaRe Award proefschrift Hille Voss, invloed van kanker op seks niet makkelijk bespreekbaar voor arts, euthanasie met wilsverklaring.
Gesignaleerd in de media #25
Nieuws12-04-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: Karin Seijdell over haar werk als geestelijk verzorger en een adviesrapport over interculturele zorg rondom het levenseinde.
SIRE-campagne ‘De dood. Praat erover, niet eroverheen’
Nieuws08-02-2022
Ruim één op de drie mensen praat nooit over de dood. En dat terwijl het juist erg waardevol is om samen vroegtijdig bij de dood stil te staan. SIRE start op 8 februari 2022 de publiekscampagne ‘De dood. Praat erover, niet eroverheen’ om mensen aan te zetten de dood bespreekbaar te maken.
Doe mee aan de peiling naar markering van de palliatieve fase en proactieve zorgplanning
Nieuws01-02-2022
Bent je verzorgende, verpleegkundige of arts? Dan vraagt PZNL je mee te doen aan een korte peiling om inzicht te krijgen in jouw ervaringen, kennis en opvattingen over markering en proactieve zorgplanning.
Met inzichten uit bestaande data palliatieve zorg verbeteren
Nieuws20-01-2022
Met geanonimiseerde data uit het Elektronisch Patiënt Dossier (EPD) de palliatieve zorg verbeteren. Het kan volgens het Maasstad Ziekenhuis, Jeroen Bosch ziekenhuis en Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).
Gesignaleerd in de media #20
Nieuws06-01-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: het lukt niet iedere huisarts gehoor te geven aan euthanasieverzoeken, geringe toepassing van samen beslissen, een interview met een coördinator VPTZ en een blog over de bewoners van een hospice.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.