Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Proactief gegevens delen in de palliatieve fase
Nieuws21-12-2022
IKNL, Stichting CareCodex en PZNL starten het project 'Proactief gegevens delen in de palliatieve fase'.
Gesignaleerd in de media #34
Nieuws24-11-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: ervaringen van een huisarts met longkanker, inbedden van palliatieve zorg in opleidingen en praten over de laatste levensfase.
Eerste subsidieronde voor projecten proactieve zorgplanning start 6 februari
Nieuws23-11-2022
De eerste ronde voor subsidieaanvragen voor kansrijke projecten binnen de palliatieve zorg start op 6 februari 2023. Organisaties kunnen maximaal € 35.000 subsidie aanvragen voor projecten over proactieve zorgplanning.
PalliaPodcast van start over proactieve zorgplanning
Nieuws13-10-2022
In de PalliaPodcastserie komen zorgverleners aan het woord over één van de meest belangrijke onderdelen van de palliatieve zorg: proactieve zorgplanning.
We denken na over de laatste levensfase, maar we praten er nog weinig over - nieuwe peilingen
Nieuws13-09-2022
Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) heeft 1242 oudere Nederlanders, 1165 patiënten en 1011 zorgverleners bevraagd over hun ervaringen met en perspectief op proactieve zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. Lees hier de bevindingen.
Gesignaleerd in de media #30
Nieuws18-08-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: tips om contact te maken met mensen met dementie, een docu en een film, het protocol palliatieve zorgplanning en ADL-zorg bij COPD.
Gesignaleerd in de media #29
Nieuws26-07-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: samen beslissen, 20 jaar zorgpad stervensfase, euthanasieregeling voor kinderen, kanker bij jongvolwassenen.
Nieuw rapport: praten over het levenseinde is niet altijd gemakkelijk
Nieuws10-06-2022
De helft van de deelnemers aan nieuw onderzoek heeft nog geen gesprek gehad over de laatste levensfase met hun zorgverlener. Ze vinden het onderwerp te moeilijk, niet urgent genoeg of ze wachten tot de zorgverlener erover begint.
Gesignaleerd in de media #27
Nieuws19-05-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: CaRe Award proefschrift Hille Voss, invloed van kanker op seks niet makkelijk bespreekbaar voor arts, euthanasie met wilsverklaring.
Gesignaleerd in de media #25
Nieuws12-04-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: Karin Seijdell over haar werk als geestelijk verzorger en een adviesrapport over interculturele zorg rondom het levenseinde.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.