Inzet vrijwilligers in de palliatief terminale zorg (website)
Hulpmiddel

Inzet vrijwilligers in de palliatief terminale zorg (website)

  • Ontwikkelaar VPTZ Nederland
  • Soort Website
  • Gebruiker Alle gebruikers, Basisarts, Beleidsmakers, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Kaderartsen, Maatschappelijk werkers, Mantelzorgers, Medisch specialisten, Naasten, Patiënten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Vrijwilligers
  • Doelgroep Naasten | Mantelzorgers
  • Setting Alle settingen, Geestelijke gezondheidsinstelling, Hospice, Kind- en jeugdzorginstelling, Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis, Zorgorganisatie voor dak- en thuislozen, Zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor vragen, neem contact op met:
VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Nederland)
Laatst geactualiseerd: 1 september 2023

De vereniging VPTZ Nederland is koepelorganisatie voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale zorg. Deze zorg wordt zowel thuis, in hospices en ook in zorginstellingen geboden. Palliatieve terminale zorg is zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is en die zich in de laatste maanden van hun leven bevinden. Doorgaans gaat het hierbij om een periode van drie maanden. In deze fase bieden de VPTZ-vrijwilligers ondersteuning zodat deze laatste levensfase op een ‘zo goed mogelijke’ manier doorleefd kan worden. De vrijwilligers brengen rust en concrete hulp in de zorg die mantelzorgers zelf geven. Er kan rechtstreeks een beroep gedaan worden op de vrijwilligersorganisatie, een verwijsbrief is niet noodzakelijk. 

De VPTZ ondersteunen ruim 200 organisaties, behartigen hun belangen en stimuleren de kwaliteit van de zorg en ondersteuning.  

De zorgverlener kan de naaste attenderen op deze groep vrijwilligers en op de website.

Naar de website

Aanvullende informatie

Er is een video over de inzet en samenwerking van vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg

Inzet hulpmiddel

Ondersteunen bij zorg in de terminale fase.

Randvoorwaarden voor implementatie

De website is direct inzetbaar.

 

Voor vragen, neem contact op met:
VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Nederland)
Laatst geactualiseerd: 1 september 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.