VPTZ Registratierapportage 2021
Publicatie

VPTZ Registratierapportage 2021

  • Datum publicatie 17 juni 2022
  • Auteur VPTZ Nederland
  • Versie juni 2022
Laatst geactualiseerd: 17 juni 2022

Het Registratierapport 2021 van de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Thuiszorg (VPTZ) geeft inzicht in de kwantitatieve kant van het werk van vrijwilligers die zich inzetten voor mensen in de laatste levensfase. 

In 2021 zijn ruim 12.000 mensen thuis, in hospices en in zorginstellingen ondersteund door vrijwilligers van VPTZ Nederland. Dit is een toename van vijf procent ten opzichte van 2020. Vooral in hospices is het aantal inzetten van vrijwilligers is gestegen. Gemiddeld werden mensen thuis dertig dagen ondersteund, in een hospice 22 dagen en in andere zorginstellingen 25 dagen.

VPTZ Nederland is de landelijke vereniging van organisaties die met vrijwilligers ondersteuning bieden in de laatste levensfase.

Registratierapport 2021

Ieder jaar worden de gegevens van die organisaties verzameld, onderzocht en gepubliceerd in een rapportage. In het  rapport staan de resultaten over cliĆ«nten en vrijwilligers. In juli 2022 volgt een update van het rapport met een hoofstuk over de financiĆ«n van de lidorganisaties. Als bijlagen zijn tabellen opgenomen met uitgebreide informatie en gegevens.
 

Download de rapportage


Meer informatie

Ga voor meer informatie over vrijwilligers in de palliatieve thuiszorg naar de website van VPTZ Nederland.

Laatst geactualiseerd: 17 juni 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.