VPTZ Registratierapportage 2020
Publicatie

VPTZ Registratierapportage 2020

  • Datum publicatie 1 oktober 2021
  • Organisatie VPTZ
Laatst geactualiseerd: 28 oktober 2021

Elk jaar verzamelt VPTZ Nederland informatie van haar lidorganisaties op het gebied van cliënten, vrijwilligers, coördinatoren en financiën. Deze wordt gepresenteerd in de VPTZ Registratierapportage. De rapportage geeft een compleet beeld van het werk van de leden van de vereniging. 

In 2020 zijn maar liefst 11.743 cliënten in de laatste fase van hun leven door VPTZ-vrijwilligers begeleid; thuis, in hospices of in zorginstellingen. In totaal hebben deze vrijwilligers ruim 1,3 miljoen uur ondersteuning geboden. Het jaar 2020 was als gevolg van corona een impactvol jaar. De leden zagen zich voor grote uitdagingen geplaatst. Meerdere organisaties moesten de deuren tijdelijk sluiten of hadden minder bedden beschikbaar. Ook werd er minder een beroep gedaan op vrijwilligers in de thuissituatie. Dit is terug te zien in de aantallen cliënten in 2020: ten opzichte van 2019 was er over het geheel een daling van 11%.

Download

De volledige VPTZ Regsitratierapportage 2020

Laatst geactualiseerd: 28 oktober 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.