Regionale samenwerkingsafspraken (RSA) farmaceutische zorg

In de palliatieve zorg streven we naar vroegtijdige inzet en toekomstige zorgplanning. Toch hebben we ook te maken met spoedsituaties en problemen die snel behandeling behoeven. In en rondom de farmaceutische palliatieve zorg zijn er genees- en hulpmiddelen nodig om de palliatieve zorg rustig en doelmatig te laten verlopen. Zodra er een zorgbehoefte is waarbij genees- of hulpmiddelen nodig zijn, is deze RSA van toepassing. Onderdeel van deze RSA zijn afspraken inzake de tijdige beschikbaarheid van genees- en hulpmiddelen, taken en verantwoordelijkheden hierin.

Klik hier voor de RSA Palliatieve zorg - Logistiek genees- en hulpmiddelen

Direct naar de recept- en uitvoeringsformulieren: 
Gebruik: download het bestand om deze in te kunnen vullen. Gebruik altijd de linkjes (RSA) voor de laatste versie van de formulieren. Het Netwerk is niet verantwoordelijk voor aanpassingen van het formulier die niet binnen de commissie zijn vastgesteld en doorgevoerd. Gebruik daarom altijd de laatste online versie en geef eventuele wijzigingen of wensen door via de contactgegevens in de RSA. 

Subcutaan verblijfsnaald plaatsen

Medicatie subcutaan injecteren

Morfine/Midazolam infuus

Maaghevel Sondevoeding

Katheteriseren

Intraveneuze toediening

Hypodermoclyse

(Hoog opgaand) Klysma

Ascitespunctie/drainage

Deze RSA is tot stand gekomen in samenwerking binnen het Netwerk Palliatieve Zorg met de volgende partijen: Coöperatie Arnhemse Apothekers (CAA), poliklinisch apotheker Rijnstate Ziekenhuis, Onze Huisartsen, Attent Zorg en Behandeling, STMR, STMG, Thuiszorg Groot Gelre, Sensire, Buurtzorg Huissen 2 en (HUB)apotheek Boots Velp. 

Deze samenwerking draagt ​​bij aan de kwaliteit van palliatieve zorg in de regio Arnhem en de Liemers. Bij vragen kan contact worden opgenomen met het Netwerk Palliatieve Zorg regio Arnhem en de Liemers:  npzra@onzehuisartsen.nl

 

Contact en aanmelden nieuwsbrief