Netwerk

Het Netwerk Palliatieve Zorg regio Arnhem en de Liemers vormt al sinds 1998 een samenwerkingsverband van organisaties die palliatieve zorg bieden in Arnhem en omgeving.  Doel van deze samenwerking is ervoor zorgen dat ieder mens in de regio Arnhem en de Liemers toegang heeft tot eenduidige informatie over en aanbod van palliatieve zorg. Toegankelijkheid, beschikbaarheid, kwaliteit en continuïteit van zorg voor de mens en diens naasten wordt nagestreefd. De mens voert zelf regie en wordt hierin op passende wijze ondersteunt. In de documenten vindt u het beleidsplan en de samenwerkingsafspraken die in het Netwerk gelden. 

Het werkgebied van het netwerk bestaat uit de gemeente Arnhem en de omliggende gemeenten, en omvat ook de Veluwezoom en delen van de Betuwe. Inclusief regio de Liemers wonen er 420.211 mensen in de regio. Deze regio komt grotendeels overeen met het adherentiegebied van het Rijnstate Ziekenhuis.

In de regio zijn ruim 200 huisartsen actief. Er bestaan vijf middelgrote V&V organisaties die allerlei vormen van intra- en extramurale zorg aanbieden. Maar er zijn ook kleinere zorgorganisaties. De regio kent ruim twintig thuiszorgaanbieders; sommige werken heel lokaal, terwijl anderen landelijk georganiseerd zijn. Er zijn vier high-care hospices. Pro Persona is een grote GGZ-organisatie in de regio en daarbuiten, met diverse locaties. Aanbieders in de verstandelijk gehandicaptenzorg zijn o.a. Siza en de Driestroom. Er zijn verschillende vrijwilligersorganisaties in de palliatieve zorg. Bij Zorg in uw buurt vindt u een overzicht van het zorgaanbod. 

In de afbeelding hieronder zijn - in het donkergroen - de gemeentes te zien die tot Netwerk regio Arnhem en de Liemers horen:

Het omvat de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Montferland (voor ½), Overbetuwe, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal (Gld.), Westervoort en Zevenaar en plaatsen Oosterbeek, Wolfheze, Doorwerth en Heveadorp (gemeente Renkum). 

PalZO

Het Netwerk werkt in een breder verband samen met andere netwerken in de regio, PZNL, het Expertisecentrum Pijn en Palliatieve zorg van het Radboudumc en onderwijsinstellingen. Dit verband vormt samen het consortium PalZO en geeft onder andere uitvoering aan het Nationaal Programma Palliatieve Zorg.

Ondersteuning

Netwerk Palliatieve Zorg Arnhem en de Liemers wordt ondersteund door een coördinator, secretariële ondersteuner en adviseurs die zich inzetten voor het verbeteren van de kwaliteit van  palliatieve zorg in onze regio.

Bo©Arresphoto-(34)-(4).jpg

Mijn naam is Bo van Aalst en ik ben sinds 2021 werkzaam voor het Netwerk Palliatieve Zorg regio Arnhem en de Liemers. Na ruim acht jaar werkzaam te zijn geweest voor een landelijke organisatie palliatieve zorg (nu PZNL) wilde ik graag terug naar het werken in de regio en directe verbinding met de praktijk. Daar waar ik ook ooit begonnen was. Ik ben nu ruim twintig jaar werkzaam in zorg en welzijn en heb een achtergrond in psychosociale hulpverlening en verandermanagent. Ik woon in de prachtige Achterhoek met mijn gezin en ben sinds 2022 ook werkzaam als traumatherapeut vanuit mijn eigen praktijk. Ik word blij van contacten met mensen, aandacht voor de zingevingsdimensie en verandering die van waarde is.

Dinie-van-den-Muijsenberg-Website-2-(1).jpg

Mijn naam is Dinie van den Muijsenberg en ben 4 dagen in de week werkzaam als secretarieel/facilitair medewerker bij Onze huisartsen. Van deze vier dagen ben ik 1 middag beschikbaar voor secretariële ondersteuning bij het netwerk. Dit houdt in dat de website bijgehouden wordt, uitnodigingen voor bijeenkomsten of vergaderingen verzonden worden en eventueel foldermateriaal wordt verzonden. Achter de schermen dus een Manusje van alles.Waarom ben ik hiermee begonnen? Vanaf 1984 ben ik als Ziekenverzorgende werkzaam geweest in verpleeg- en verzorgingshuizen. In 2000 ben ik daarmee gestopt en heeft mijn leven een andere invulling gekregen. In 2009 ben ik toch weer in de zorg werkzaam geworden maar nu vanaf het kantoorbureau en ik vind het toch leuk werk. Zorg is en zal altijd blijven trekken en daarom twijfelde ik ook geen moment om voor de secretariële ondersteuning bij het netwerk te gaan zorgen. Wie weet zien we elkaar bij een van de bijeenkomsten.

Henk-Jan-de-Winter.jpg

Ik ben Henk-Jan de Winter en biedt als adviseur ondersteuning aan het netwerk Arnhem en De Liemers voor het onderwerp proactieve zorgplanning en transformatie palliatieve zorg. Daarnaast ben ik als projectleider actief in de regio in verband met de verdere ontwikkeling en implementatie van het concept 1,5 lijns palliatieve zorg-coach. Van huis uit ben ik verpleegkundige, als HBO-V-er gewerkt in GGZ, ziekenhuis en wijk, specialisaties oncologie en longziekten gedaan. Samenwerking tussen professionals en organisaties heeft altijd al mijn belangstelling gehad, eigenlijk altijd vanuit de inhoud vormgegeven. Daarom heb ik later aanvullend op mijn specialisaties de Master Management and Innovation gedaan, gericht op het ontwikkelen en ondersteunen van organisatienetwerken in de zorg. Sinds ongeveer 25 jaar ben ik op verschillende manieren betrokken bij de ontwikkelingen in de palliatieve zorg. Ik hoop met mijn ervaringen een waardevolle bijdragen te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van goede palliatieve zorg in de regio Arnhem.

Jeroen-de-Bleij-1-(1).jpg

Ik ben Jeroen de Blij, 54 jaar en ik woon bijna 20 jaar in Nijmegen. Ik heb passie voor wat mensen beweegt en waarom we ons gedragen zoals we ons gedragen. En dan met name hoe we ons daarin ontwikkelen, hoe we leren. Ik geloof in leren door beleven, door de inzit van onze verbeeldingskracht en die gezamenlijk te ervaren. Via een omweg belandde ik in de zorgsector. Ik heb een achtergrond in Supply Chain management, werkte bijvoorbeeld in de haven van R’dam en voor retailbedrijven. Ik speelde toneel en bedacht de inzichten uit de theaterwereld in te zetten als trainer/trainingsacteur. Inmiddels werk ik met mijn trainingsbureau zo’n 12 jaar in de zorg. Maak leer- en ontwikkelprogramma’s en theatrale interventies. De palliatieve zorg en vooral de zingevingsthematiek is de laatste jaren een rode draad in hetgeen ik doe. Met plezier beweeg ik in dit netwerk en poog te helpen in de te maken beweging!

Claudia-van-Bochove.JPG

Ik ben Claudia van Bochove van oorsprong verpleegkundige en sinds 2023 betrokken bij het Netwerk Arnhem en de Liemers in de rol als adviseur deskundigheidsbevordering. In mijn rol als verpleegkundige heb ik altijd aandacht gehad voor kwaliteitsverbeteringen op de afdeling waardoor ik regelmatig in aanraking kom met leer- en ontwikkelvragen vanuit verschillende teams. Aanvullend heb ik daarom een master leren en innoveren gevolgd. Met deze ervaringen hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van bestaande en nieuwe interventies die bijdragen aan de bevordering van goede palliatieve zorg in de regio.

 

Contact en aanmelden nieuwsbrief