Netwerk

Het Netwerk Palliatieve Zorg regio Arnhem en de Liemers vormt al sinds 1998 een samenwerkingsverband van organisaties die palliatieve zorg bieden in Arnhem en omgeving.  Doel van deze samenwerking is ervoor zorgen dat ieder mens in de regio Arnhem en de Liemers toegang heeft tot eenduidige informatie over en aanbod van palliatieve zorg. Toegankelijkheid, beschikbaarheid, kwaliteit en continu├»teit van zorg voor de mens en diens naasten wordt nagestreefd. De mens voert zelf regie en wordt hierin op passende wijze ondersteunt. In de documenten vindt u het beleidsplan en de samenwerkingsafspraken die in het Netwerk gelden. 

Het werkgebied van het netwerk bestaat uit de gemeente Arnhem en de omliggende gemeenten, en omvat ook de Veluwezoom en delen van de Betuwe. Inclusief regio de Liemers wonen er 420.211 mensen in de regio. Deze regio komt grotendeels overeen met het adherentiegebied van het Rijnstate Ziekenhuis.

In de regio zijn ruim 200 huisartsen actief. Er bestaan vijf middelgrote V&V organisaties die allerlei vormen van intra- en extramurale zorg aanbieden. Maar er zijn ook kleinere zorgorganisaties. De regio kent ruim twintig thuiszorgaanbieders; sommige werken heel lokaal, terwijl anderen landelijk georganiseerd zijn. Er zijn vier high-care hospices. Pro Persona is een grote GGZ-organisatie in de regio en daarbuiten, met diverse locaties. Aanbieders in de verstandelijk gehandicaptenzorg zijn o.a. Siza en de Driestroom. Er zijn verschillende vrijwilligersorganisaties in de palliatieve zorg. Bij Zorg in uw buurt vindt u een overzicht van het zorgaanbod. 

In de afbeelding hieronder zijn - in het donkergroen - de gemeentes te zien die tot Netwerk regio Arnhem en de Liemers horen:

Het omvat de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Montferland (voor ½), Overbetuwe, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal (Gld.), Westervoort en Zevenaar en plaatsen Oosterbeek, Wolfheze, Doorwerth en Heveadorp (gemeente Renkum). 

PalZO

Het Netwerk werkt in een breder verband samen met andere netwerken in de regio, PZNL, het Expertisecentrum Pijn en Palliatieve zorg van het Radboudumc en onderwijsinstellingen. Dit verband vormt samen het consortium PalZO en geeft onder andere uitvoering aan het Nationaal Programma Palliatieve Zorg.

Contact en aanmelden nieuwsbrief