Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Aandacht voor zingeving in de thuissituatie
Nieuws10-05-2022
Vanuit onderzoeksproject PLOEG zijn instrumenten ontwikkeld om geestelijk verzorgers en zorgverleners te ondersteunen in de onderlinge samenwerking en bij de begeleiding van patiënten in de palliatieve fase in de thuissituatie.
Gesignaleerd in de media #25
Nieuws12-04-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: Karin Seijdell over haar werk als geestelijk verzorger en een adviesrapport over interculturele zorg rondom het levenseinde.
Gesignaleerd in de media #24
Nieuws03-03-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: onderzoek naar spiritualiteit in het kinderziekenhuis, palliatieve zorg voor lijdende kinderen, blog van een wijkverpleegkundige, lijkschouw door andere artsen en de zorg voor dementerende migrant.
Gesignaleerd in de media #21
Nieuws20-01-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: de lockdown in het hospice, een opiniestuk 'Sterven is niet te managen, aanvaard het', een proefschrift waaruit wordt geconcludeerd: dementie is een terminale ziekte, en Over Mijn Lijk seizoen negen is gestart.
Gesignaleerd in de media #14
Nieuws23-09-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: rouwspeelgoed, een opvallende laatste wens en hoe werk je zo goed mogelijk samen in de palliatieve fase?
Gesignaleerd in de media #6
Nieuws03-06-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: de persoonlijke ervaringen van een vrijwilliger in een hospice, een patiënt met geestelijke verzorging thuis en verpleegkundige specialist.
Subsidieregeling palliatieve zorg met 5 jaar verlengd
Nieuws17-05-2021
De subsidieregeling voor palliatieve terminale zorg en geestelijke verzorging wordt met 5 jaar verlengd, tot 1 januari 2027. Demissionair minister De Jonge besloot daartoe na een positieve evaluatie van de regeling. De huidige regeling zou op 1 januari 2022 komen te vervallen.
Overzicht van lopende onderzoeken zingeving en levensvragen
Nieuws10-03-2021
Geestelijke verzorging in de eerste lijn is sterk in beweging en er wordt dan ook volop onderzoek gedaan naar dit domein. Fibula heeft de lopende onderzoeken uit de ZonMw programma’s Palliantie en Zingeving en geestelijke verzorging in een overzicht geplaatst.
Animatie Subsidie voor begeleiding thuis bij levensvragen, rouw en verlies
Nieuws14-10-2020
Gezinnen die behoefte hebben aan een rouw- en verliesbegeleider kunnen een beroep doen op de subsidieregeling voor begeleiding thuis bij levensvragen, rouw en verlies. Met de subsidie kan snel een specialist worden ingeschakeld die zich richt op zowel kind als gezin.
Introductie landelijk telefoonnummer zingeving en levensvragen
Nieuws16-07-2020
Iedereen die met ziekte, verlies of kwetsbaarheid te maken krijgt, kan vragen hebben. Wat betekent dit voor mij? Hoe kan ik verder? Waar ontleen ik kracht aan? Vanaf nu kan iedereen die over deze levensvragen wil praten bellen naar 085-0043063 om gesprekken met een geestelijk verzorger thuis aan te vragen.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.