Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #33
Nieuws27-10-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: lessen van mensen op hun sterfbed, zingeving in de zorgpraktijk, omgaan met de dood en beperkte gezondheidsvaardigheden.
Jeroen Hasselaar bijzonder hoogleraar Social Empowerment in de Palliatieve Zorg
Nieuws30-08-2022
Jeroen Hasselaar is benoemd tot bijzonder hoogleraar Social Empowerment in de Palliatieve Zorg aan het Radboudumc. Hij doet in samenwerking met Stichting Agora onderzoek naar de sociale aspecten van zorg voor ongeneeslijk zieke mensen.
€ 150 miljoen extra voor palliatieve zorg
Nieuws07-07-2022
Tussen 2022 en 2027 komt in totaal € 150 miljoen beschikbaar om de bekendheid van palliatieve zorg te vergroten en de kwaliteit en toegankelijkheid van palliatieve zorg te verbeteren. Dat schrijft minister Helder in een brief aan de Tweede Kamer.
Aandacht voor zingeving in de thuissituatie
Nieuws10-05-2022
Vanuit onderzoeksproject PLOEG zijn instrumenten ontwikkeld om geestelijk verzorgers en zorgverleners te ondersteunen in de onderlinge samenwerking en bij de begeleiding van patiënten in de palliatieve fase in de thuissituatie.
Gesignaleerd in de media #25
Nieuws12-04-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: Karin Seijdell over haar werk als geestelijk verzorger en een adviesrapport over interculturele zorg rondom het levenseinde.
Gesignaleerd in de media #24
Nieuws03-03-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: onderzoek naar spiritualiteit in het kinderziekenhuis, palliatieve zorg voor lijdende kinderen, blog van een wijkverpleegkundige, lijkschouw door andere artsen en de zorg voor dementerende migrant.
Gesignaleerd in de media #21
Nieuws20-01-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: de lockdown in het hospice, een opiniestuk 'Sterven is niet te managen, aanvaard het', een proefschrift waaruit wordt geconcludeerd: dementie is een terminale ziekte, en Over Mijn Lijk seizoen negen is gestart.
Gesignaleerd in de media #14
Nieuws23-09-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: rouwspeelgoed, een opvallende laatste wens en hoe werk je zo goed mogelijk samen in de palliatieve fase?
Gesignaleerd in de media #6
Nieuws03-06-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: de persoonlijke ervaringen van een vrijwilliger in een hospice, een patiënt met geestelijke verzorging thuis en verpleegkundige specialist.
Subsidieregeling palliatieve zorg met 5 jaar verlengd
Nieuws17-05-2021
De subsidieregeling voor palliatieve terminale zorg en geestelijke verzorging wordt met 5 jaar verlengd, tot 1 januari 2027. Demissionair minister De Jonge besloot daartoe na een positieve evaluatie van de regeling. De huidige regeling zou op 1 januari 2022 komen te vervallen.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.