Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #49
Nieuws05-03-2024
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer over de Zorgkit Stervensfase voor gelovigen en niet-gelovigen.
Nieuw: Carend Podcast in samenwerking met NPPZII
Nieuws15-12-2023
Deze week is de eerste Carend Podcast in samenwerking met Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZII) van start gegaan. De Carend podcast is een wekelijkse podcast gepresenteerd door internist in opleiding Nick Dekker met ieder seizoen een overkoepelend thema. Het thema van dit nieuwe seizoen is zingeving en spiritualiteit.
Gesignaleerd in de media #41
Nieuws10-10-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: een nieuwe NPO Zapp serie over de dood, palliatieve zorg voor mensen met psychische aandoeningen en niet meer eten en drinken in hopices.
Gesignaleerd in de media #38
Nieuws29-08-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het overlijden van GTST actrice Chrisje Comvalius en de oneerlijke strijd van kankerpatiënten.
Gesignaleerd in de media #37
Nieuws08-08-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: hospices en zorgverzekeraars, palliatieve zorg voor mensen met dementie, en mantelzorg.
Gesignaleerd in de media #36
Nieuws25-07-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: euthanasie en wetgeving, aandacht voor kwaliteit van sterven en praten over de dood en hospices en veilige palliatieve zorg.
Gesignaleerd in de media #33
Nieuws27-10-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: lessen van mensen op hun sterfbed, zingeving in de zorgpraktijk, omgaan met de dood en beperkte gezondheidsvaardigheden.
Jeroen Hasselaar bijzonder hoogleraar Social Empowerment in de Palliatieve Zorg
Nieuws30-08-2022
Jeroen Hasselaar is benoemd tot bijzonder hoogleraar Social Empowerment in de Palliatieve Zorg aan het Radboudumc. Hij doet in samenwerking met Stichting Agora onderzoek naar de sociale aspecten van zorg voor ongeneeslijk zieke mensen.
€ 150 miljoen extra voor palliatieve zorg
Nieuws07-07-2022
Tussen 2022 en 2027 komt in totaal € 150 miljoen beschikbaar om de bekendheid van palliatieve zorg te vergroten en de kwaliteit en toegankelijkheid van palliatieve zorg te verbeteren. Dat schrijft minister Helder in een brief aan de Tweede Kamer.
Aandacht voor zingeving in de thuissituatie
Nieuws10-05-2022
Vanuit onderzoeksproject PLOEG zijn instrumenten ontwikkeld om geestelijk verzorgers en zorgverleners te ondersteunen in de onderlinge samenwerking en bij de begeleiding van patiënten in de palliatieve fase in de thuissituatie.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.