Nieuws

Nieuws

Filteren
Thema's
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Organisatie van zorg
Instrumenten
Gesignaleerd in de media #2
Nieuws08-04-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer o.a.: het belang van proactieve zorgplanning en het vastleggen daarvan en een podcast over onderzoek naar zorg in de laatste levensfase.
PZNL werkt aan omvangrijk platform voor patiënten en naasten
Nieuws30-03-2021
PZNL werkt momenteel aan een omvangrijk platform waar patiënten en hun naasten alle voor hen benodigde informatie kunnen vinden op het gebied van palliatieve zorg. Naar verwachting gaat het vernieuwde platform in oktober 2021 live.
Gesignaleerd in de media #1
Nieuws25-03-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer o.a.: waarom zijn we bang om te praten over de dood?, Spanje legaliseert euthanasie en Palliatieve-sedatie aan de hand van evidence based practice.
Palliatieve zorg voor COVID-19 patiënten: de belangrijkste informatie
Nieuws17-03-2021
Het aantal COVID-19-besmettingen en ziekenhuisopnames neemt helaas weer toe. Mogelijk gevolg is dat zorgverleners van andere afdelingen ingezet worden op de corona-unit. Voor die zorgverleners is een bundel samengesteld met de belangrijkste informatie.
Oproep: onderzoek ervaringen werk bij patiënten met kanker
Nieuws11-03-2021
Op dit moment is er weinig bekend over de ervaringen die patiënten met gevorderde kanker hebben met terugkeer naar werk en/of aan het werk blijven. Het onderzoek PalliaTurn zoekt patiënten die hun ervaringen willen delen.
Overzicht van lopende onderzoeken zingeving en levensvragen
Nieuws10-03-2021
Geestelijke verzorging in de eerste lijn is sterk in beweging en er wordt dan ook volop onderzoek gedaan naar dit domein. Fibula heeft de lopende onderzoeken uit de ZonMw programma’s Palliantie en Zingeving en geestelijke verzorging in een overzicht geplaatst.
Oproep: onderzoeksvoorstellen evidence based symptoombestrijding
Nieuws04-03-2021
In haar vernieuwde ambitie heeft KWF meer aandacht voor het verbeteren van palliatieve zorg. Evidence based symptoombestrijding in de palliatieve zorg is daarbij een van de aandachtsgebieden. KWF roept op tot het indienen van onderzoeksvoorstellen.
PalliArts weer beschikbaar in de App Store
Nieuws22-02-2021
Nadat de PalliArts app afgelopen donderdag tijdelijk niet te downloaden was in de App Store is deze inmiddels weer beschikbaar.
Waaier Palliatieve Zorg Longoncologie voor long(kanker)afdelingen
Nieuws19-02-2021
Met de onlangs gelanceerde ‘Waaier Palliatieve Zorg Longoncologie’ kunnen long(kanker)afdelingen hun patiënten praktische informatie over zorg bieden over palliatieve zorg in de eigen regio buiten het ziekenhuis.
Met palliatieve zorg vijf keer lager risico op niet-passende zorg
Nieuws17-02-2021
Tijdige inzet van palliatieve zorg vermindert de kans op niet-passende zorg in de laatste levensmaand aanzienlijk blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door IKNL, Vektis en PZNL. Mensen die tijdig palliatieve zorg ontvingen lopen 5 keer minder risico op deze niet-passende zorg.
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!