Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
24 september: webinar 'De rol van het sociaal domein bij palliatieve zorg thuis’
Nieuws18-07-2024
Tijdens dit webinar onderzoeken we wat de rol is van professionals in het sociaal domein in de complexiteit van begeleiding van de patiënten.
Nieuwe huisstijl voor Palliaweb
Nieuws18-07-2024
Palliaweb heeft een nieuw uiterlijk. De website sluit nu in de vormgeving aan op de andere websites van Palliatieve Zorg Nederland. Hiermee maken we de herkomst en betrouwbaarheid van onze informatie extra duidelijk.
Betaaltitel voor proactieve zorgplanning in ziekenhuizen gepland per 2025 
Nieuws18-07-2024
Onlangs kondigde de NZa een betaaltitel aan voor proactieve zorgplanning in de ziekenhuizen. Deze gaat in per 2025.  'Door de introductie van de betaaltitel worden ziekenhuizen nadrukkelijk gestimuleerd om met de (verdere) invoering van proactieve zorgplanning aan de slag te gaan', zegt Esther Verver.
Knelpuntenenquête misselijkheid en braken in de palliatieve fase
Nieuws17-07-2024
Om de knelpunten te verzamelen vragen wij je deze knelpuntenenquête in te vullen. In deze enquête geef je aan welke knelpunten bij misselijkheid en braken in de palliatieve fase voor jou het meest spelen.
Knelpuntenenquête hartfalen in de palliatieve fase 
Nieuws17-07-2024
Om de herziene richtlijn ‘Hartfalen in de palliatieve fase' zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk vragen we zorgverleners welke knelpunten in de praktijk worden ervaren rondom hartfalen in de palliatieve fase.
Gids Zelfevaluatie voor zorgorganisaties in de webshop
Nieuws15-07-2024
De Zelfevaluatie voor zorgorganisaties is een instrument waarmee je kunt nagaan waar jouw zorgorganisatie staat op het gebied van de palliatieve zorg. De gids is nu beschikbaar in de webshop.
NZa verhoogt tarieven ELV palliatieve terminale zorg per 2025
Nieuws12-07-2024
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de maximum tarieven voor het eerstelijnsverblijf (ELV) voor 2025 gepubliceerd. Voor hospices en palliatieve units is dit goed nieuws.
Gesignaleerd in de media #58
Nieuws11-07-2024
Het zou goed zijn als de curatieve zorg meer waardering zou hebben voor palliatieve zorg, vindt Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Luister naar de podcast met Bussemaker en lees meer berichten die te maken hebben met palliatieve zorg.
Zorgverleners mogen van patiënten vaker én eerder een gesprek over de laatste levensfase starten
Nieuws09-07-2024
In dit nieuwsbericht beschrijven we de uitkomsten van de peiling onder patiënten, naasten en 70-plussers.
De Carend Podcast: Vocht in de Buikholte (Ascites)  
Nieuws08-07-2024
Zoals je misschien hebt gezien is een maand geleden de herziene richtlijn Ascites verschenen. Aanleiding voor host Nick Dekker om in gesprek te gaan met Sunje Abraham, MDL-arts van het Alrijne Ziekenhuis en verpleegkundig specialist Jeanet Leijs.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.