Handig

Een draaischijf, praatplaat en een spelletje in één, zo zou je de Verhalencirkel kunnen omschrijven. Een speels hulpmiddel waarmee je in gesprek kunt gaan over levensvragen en -verhalen. 

Aandacht voor levensvragen is belangrijk. Maar het is niet altijd eenvoudig om in gesprek te gaan over wat iemand echt bezig houdt. Zeker niet in de palliatieve zorg. De Verhalencirkel is ontwikkeld om vrijwilligers en professionals hierbij te ondersteunen.

De Verhalencirkel is niet alleen geschikt voor medewerkers in de (palliatieve) zorg. Het is een verrassende gespreksopener voor iedereen die een ingang zoekt om contact te maken. En te praten over zaken die misschien niet voor de hand liggen.

Het mooie van de Verhalencirkel is dat je deze helemaal op je eigen manier kunt gebruiken. Er zijn geen spelregels. Dat maakt ieder gesprek uniek.

Wil je meer weten over de verhalencirkel? 

Download dan hier de handleiding 

De Verhalencirkel is zeer uitgebreide handleiding met een rijke illustratie in de vorm van een boekje. Bedoeld om te inspireren en je op ideeën te brengen.

De achtergrondinformatie, tips en voorbeeldvragen helpen je om de cirkel op jouw eigen manier te gaan gebruiken. De handleiding is tot stand gekomen dankzij de Impactprijs 2016 van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg VUMC Amsterdam. 

Contact