Nieuws

Filteren
Thema's
Zorgaanbod
Zorgverleners
Ziekte en symptomen
Organisatie van zorg
Instrumenten
Met palliatieve zorg vijf keer lager risico op niet-passende zorg
Nieuws17-02-2021
Tijdige inzet van palliatieve zorg vermindert de kans op niet-passende zorg in de laatste levensmaand aanzienlijk blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door IKNL, Vektis en PZNL. Mensen die tijdig palliatieve zorg ontvingen lopen 5 keer minder risico op deze niet-passende zorg.
Wat zijn de belangrijkste vragen in de palliatieve zorg - Cochrane vragenlijst
Nieuws08-02-2021
Wat zijn de belangrijkste vragen voor onderzoek binnen palliatieve zorg onder volwassenen? Cochrane Cochrane Pain, Palliative and Supportive Care (PaPaS) Review Group vraagt zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers en ontwikkelaars van richtlijnen binnen de palliatieve zorg om hierover mee te denken middels een korte enquete.
Monitor Palliatieve Zorg door NZa gepubliceerd
Nieuws09-12-2020
Er zijn grote verschillen in het zorggebruik van palliatieve patiënten en het zorggebruik neemt toe naar mate het overlijden dichterbij komt. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de monitor Palliatieve Zorg van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De monitor brengt het zorggebruik van palliatieve patiënten en de kosten hiervan in kaart.
Cindy van den Berg-Verberkt wint Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek
Nieuws09-11-2020
Cindy van den Berg-Verberkt werd op het Nationaal Congres Palliatieve Zorg uitgeroepen tot winnaar van de Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek. Ze kreeg de prijs voor haar publicatie ‘Effect of Sustained-Release Morphine for Refractory Breathlessness in Chronic Obstructive Pulmonary Disease on Health Status’.
Amper verbetering in overleving bij uitgezaaide kanker
Nieuws05-10-2020
Jaarlijks krijgen 38.000 mensen in Nederland te horen dat zij uitgezaaide kanker hebben. De overleving van deze groep patiënten is de afgelopen tien jaar amper verbeterd. Daarom is het belangrijk om ook bij een curatieve behandeling al te spreken over wensen rondom de zorg in de laatste levensfase, aldus IKNL.
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!