Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Betaaltitel voor proactieve zorgplanning in ziekenhuizen gepland per 2025 
Nieuws18-07-2024
Onlangs kondigde de NZa een betaaltitel aan voor proactieve zorgplanning in de ziekenhuizen. Deze gaat in per 2025.  'Door de introductie van de betaaltitel worden ziekenhuizen nadrukkelijk gestimuleerd om met de (verdere) invoering van proactieve zorgplanning aan de slag te gaan', zegt Esther Verver.
Gupta rapport ‘De olifant de kamer uit’ en Strategische agenda Transformatie palliatieve zorg gepubliceerd
Nieuws03-04-2024
Gupta rapport ‘De olifant de kamer uit’ en Strategische agenda Transformatie palliatieve zorg gepubliceerd
Handreiking financiering palliatieve zorg 2024 verschenen
Nieuws28-02-2024
Het doel van de handreiking is de zorgverleners thuis, in het ziekenhuis, verpleeghuis en in tal van samenwerkingsverbanden overal in het land zo goed mogelijk te ondersteunen als het gaat om financiering van palliatieve zorg.
Gesignaleerd in de media #40
Nieuws26-09-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: de euthanasiewet, de plannen van het kabinet voor zorg en gezondheid, hospice-zorg en palliatieve zorg voor kinderen.
FAQ-document over bekostiging en contractering palliatieve zorg
Nieuws19-04-2023
Over de bekostiging en contractering van palliatieve zorg zijn in het najaar drie scholingsbijeenkomsten gehouden. De vragen die nadien werden gesteld, zijn beantwoord in het ‘FAQ-document over bekostiging en contractering van palliatieve zorg’.
Update: Handreiking financiering palliatieve zorg 2023
Nieuws24-01-2023
Handreiking financiering 2023
Passende bekostiging voor palliatieve zorg terugkijken (webinar)
Nieuws08-02-2022
Op 25 januari 2022 organiseerde PZNL een webinar over de kansen en uitdagingen van transmurale palliatieve zorg (project TAPA$). De resultaten van het project, goede voorbeelden uit de regio en een blik op de toekomst kwamen aan bod tijdens het webinar.
Gids Geldstromen in de palliatieve zorg visualiseert bekostiging
Nieuws23-09-2021
Het vinden van de weg naar een juiste bekostiging van palliatieve zorg is niet altijd eenvoudig. De huidige manier van bekostiging wordt ervaren als complex. De nieuwe 'Gids Geldstromen in de palliatieve zorg' biedt zorgverleners een overzicht op hoofdlijnen.
Handreiking financiering palliatieve zorg 2022 verschenen
Nieuws04-08-2021
De nieuwe versie van de Handreiking financiering palliatieve zorg 2022 is gepubliceerd. Deze handreiking helpt de zorgprofessional door de structuur en regelgeving rondom financiering van de palliatieve zorg voor 2022 op een rij te zetten en deze te koppelen aan mogelijkheden voor declaratie.
Subsidieregeling palliatieve zorg met 5 jaar verlengd
Nieuws17-05-2021
De subsidieregeling voor palliatieve terminale zorg en geestelijke verzorging wordt met 5 jaar verlengd, tot 1 januari 2027. Demissionair minister De Jonge besloot daartoe na een positieve evaluatie van de regeling. De huidige regeling zou op 1 januari 2022 komen te vervallen.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.