Café Doodgewoon Zaanstreek-Waterland - Trends rondom afscheid nemen

  • Datum 02-07-2024
  • Tijd 19:00-21:00 uur
  • Locatie Anna's Huis, Koningin Julianaplein, Zorg boulevard 18, 1502 DV Zaandam
  • Doelgroep Zorgprofessionals, vrijwilligers en een ieder die te maken heeft met palliatieve zorg of hierin geïnteresseerd is.
  • Kosten Gratis
  • Uiterste inschrijfdatum 26-06-2024

Trends rondom afscheid nemen

Er verschijnen tegenwoordig vele varianten rondom het levenseinde: (klein)kinderen die samen de kist versieren, een rouwstoet met paard en wagen, bijzondere video opnames en nog veel meer.

De laatste eer bewijzen en op bijzondere wijze afscheid nemen. Veel mensen willen het naderende eind een persoonlijke kleur meegeven. Uit respect voor de overledene en als mooie herinnering voor de nabestaanden. Ook is er een groeiende aandacht voor een lage ecologische impact en wordt er vaker moderne technologie ingezet zoals multimediale presentaties, streamingsdiensten of online herdenkingspagina’s. Er is veel mogelijk tegenwoordig. Toch is dat bij lang niet iedereen bekend.

Daarom organiseren we met Café Doodgewoon Zaanstreek-Waterland een markt over trends rondom het afscheid nemen. Allerlei partijen die met hun diensten bijdragen aan mooie blijvende herinneringen rondom het levenseinde zijn aanwezig. Zij presenteren zichzelf met een korte ‘pitch’. Zo wordt duidelijk wat allemaal kan en wat de voordelen zijn van de verschillende varianten. Daarnaast is er gelegenheid nader kennis te maken met de exposanten en met de andere bezoekers. Kortom, een bijzondere avond over een relevant onderwerp dat ons allemaal raakt.

Beijk hier de uitnodging.

 

Café Doodgewoon organiseert thematische bijeenkomsten op het gebied van terminale palliatieve zorg voor zorgprofessionals, vrijwilligers en een ieder die te maken heeft met palliatieve zorg of hierin geïnteresseerd is.

Tijdens de bijeenkomsten staan thema's centraal die spelen rondom het levenseinde. Ook kan men elkaar hier op een laagdrempelige manier ontmoeten en kennis en ervaringen delen.

 

Nieuwsbrief en contact