Zorgpad Stervensfase (nul-, tussen en eindmeting)
Publicatie

Zorgpad Stervensfase (nul-, tussen en eindmeting)

  • Datum publicatie 1 januari 2017
  • Organisatie IKNL
Contactpersoon
Marjolein Verkammen (ZS) IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 24 juni 2021

Logo-zorgpad.png
De invoering van het Zorgpad Stervensfase beoogt een verbetering van de kwaliteit van zorg in de stervensfase. Vaak bestaat er gevoelsmatig wel een idee over de kwaliteit van de zorg, maar dit is dikwijls gekleurd en geeft in de meeste gevallen geen helder beeld. Om werkelijk het effect van de invoering van het zorgpad te bepalen is het noodzakelijk een vergelijking te maken tussen de (documentatie van de) geleverde zorg in de periode voor, tijdens en na de invoering.

Een meting aan de hand van een gestructureerde vragenlijst geeft een objectief beeld van de geleverde zorg. De nul-, tussen- en eindmeting Zorgpad Stervensfase bestaat uit vragenlijsten waarbij systematisch gegevens verzameld worden over:

  • de beoordeling bij het begin van de stervensfase over de patiënt
  • de beoordeling van patiëntgebonden problemen in de stervensfase 
  • de zorg na het overlijden

De resultaten van deze metingen Zorgpad Stervensfase maken duidelijk welke zorg in de stervensfase wel en niet is verleend en of het genoteerd staat in het verpleegkundig of medisch dossier.
 

Meer informatie Zorgpad Stervensfase

Alles over het Zorgpad Stervensfase lees en vind je op de themapagina op Palliaweb. 

Contactpersoon
Marjolein Verkammen (ZS) IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 24 juni 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.