Einde leven beslissingen
Onderwijsmateriaal

Einde leven beslissingen

  • Aanbieder Erasmus MC
  • Soort materiaal casuïstiek, software, tool
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2019
  • Opleidingsniveau master (niveau 7)
  • Zorgverlener basisartsen, huisartsen
  • CanMEDS zorgverlener
  • EPA's stervensfase, zelfzorg
Contactpersoon Afdeling Huisartsengeneeskunde EUR
Laatst geactualiseerd: 28 oktober 2019

Deze e-learning is gemaakt als voorbereiding op het contactonderwijs tijdens master coschap huisartsgeneeskunde aan het Erasmus MC. 

Na het maken van deze e-learning kennen de studenten de verschillende beslissingen rond het levenseinde, de regelgeving rond euthanasie, kunnen zij beschrijven wanneer de stervensfase ongeveer begint, kunnen zij uitleggen wat palliatieve sedatie inhoudt en wat de voorwaarden zijn, weten ze waar je richtlijnen met betrekking tot palliatieve sedatie en euthanasie kunt vinden en zijn ze zicht bewust dat het verlenen van goede palliatieve zorg essentieel is, en dat de meeste mensen overlijden zonder euthanasie of palliatieve sedatie.

Het onderwijsmateriaal maakt deel uit van een onderwijspakket over de breedte van de palliatieve zorg gericht op co-assistenten in de master tijdens de twee terugkomdagen bij huisartsgeneeskunde. Dit betreft e-learning over palliatieve zorgvirtuele patiĆ«nten casus en materiaal voor het contactonderwijs.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal

Licentie

Creative commons: by-nc

Opmerkingen bij dit materiaal

Door: EPZ Onderwijscommissie op 2020-01-10 09:43:34
Geschikt voor co-assistenten huisartsgeneeskunde.

 

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieelonderwijs.

Contactpersoon Afdeling Huisartsengeneeskunde EUR
Laatst geactualiseerd: 28 oktober 2019
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!