Onderwijsknooppunt Palliatieve Zorg

  • Datum 20-03-2023
  • Tijd 17.00 uur
  • Locatie ROC Amersfoort Disketteweg 2-4 3821 AR Amersfoort (dit is direct naast station Schothorst).
  • Doelgroep Docenten, onderwijskundigen, netwerk coördinatoren en andere leden van het onderwijsknooppunt die onderwijs verzorgen rondom palliatieve zorg.

Palliatieve zorg gaat over de hoogst mogelijke kwaliteit van leven en sterven. En sluit daarmee aan op een manier die de wensen van de patiënt met behoud van eigen regie en met aandacht voor de naasten voorop stelt. Studenten en zorgprofessionals hebben een belangrijke rol in de het zorgproces rondom de patiënt in de palliatieve fase. Deskundigheid, professionaliteit en betrokkenheid zijn kenmerken van deze zorgprofessionals.

Meetinstrumenten zijn een hulpmiddel voor goed handelen in de palliatieve zorg. Ze kunnen de zorgverlener en de student ondersteunen in deze zorg, maar moeten niet verworden tot een ‘vinklijst’ die kwaliteit als zodanig vaststelt. Daarmee doen we niet alleen palliatieve zorg tekort, maar bovenal onze medemens die geconfronteerd wordt met het einde van het leven.
 

Datum: 20 maart 2023
Tijd: van 17.00 (met pizzapunten) tot 19.00 uur (school sluit)
Locatie: ROC Amersfoort Disketteweg 2-4 3821 AR Amersfoort (dit is direct naast station Schothorst).
Docent: Gon Uyttewaal MSc. Verpleegkundig consulent hospicezorg / verpleegkundig specialist Academisch hospice Demeter
Voor: Docenten, onderwijskundigen, netwerk coördinatoren en andere leden van het onderwijsknooppunt die onderwijs verzorgen rondom palliatieve zorg.
 

Programma

17.00-17.30    Informeel “landen” met stoplicht methode met pizzapunten 
17.30-18.40    Gon Uyttewaal geeft aan de hand van de “piramide” de meetinstrumenten in de palliatieve zorg weer. Welke basis kennis is voor verpleegkundigen en verzorgenden en wat is specifiek voor meer gespecialiseerde zorgverleners. Welke instrumenten worden in onze regio gebruikt in de praktijk? Hoe integreer je de meetinstrumenten in de dagelijkse zorgpraktijk en welke competenties vraagt dit van de studenten?
18.40- 18.55   Laatste ronde vragen en afsluiting
19.00               School sluiting

Heb je vragen?