Workshop Gezamenlijke besluitvorming
Onderwijsmateriaal

Workshop Gezamenlijke besluitvorming

  • Aanbieder IKNL
  • Soort materiaal presentatie, tekstueel
  • Type reeks lessen/taken
  • Versie 2019
  • Opleidingsniveau bachelor (niveau 6), master (niveau 7), medisch specialist (niveau 8)
  • Zorgverlener basisartsen, geestelijk verzorgers, huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen
  • CanMEDS communicator, kennis en wetenschap, organisator, samenwerkingspartner, zorgverlener
  • EPA's communiceren, proactieve zorgplanning, samenwerken, zelfzorg
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 22 september 2020

De workshop Gezamenlijke besluitvorming is een van de acht workshops behorend bij het B-learning pakket palliatieve zorg.

De focus van de workshop ligt op:

  • het proces van gezamenlijke besluitvorming en
  • attitude en informatieuitwisseling

De onderwerpen die in de workshop aan de orde komen zijn essentieel binnen de palliatieve zorgverlening. Het bespreken van praktijksituaties, het reflecteren en de ervaringen van de deelnemers bepalen mede de inhoud aan de workshop en geven verdieping.

Het advies is om deze workshop in een bijeenkomst van 3 uur (excl. pauze) aan te bieden omdat de onderwerpen inhoudelijk nauw met elkaar verbonden zijn. Bekijk het programma voor de exacte tijdsindeling.

Het materiaal is te gebruiken door specialisten in de palliatieve zorg om kennis, vaardigheden en verdieping te bieden aan generalisten die werken in de palliatieve zorg.

 

Materiaal

PowerPointpresentatie
Programma 

Handreiking b-learning palliatieve zorg biedt informatie specifiek voor de trainer over het voorbereiden en geven van de workshop. Het eerste hoofdstuk bevat algemene informatie over de b-learning en een tabel met de onderwerpen die in de acht workshops aan de orde komen. Hoofdstuk twee gaat nader in op de voorbereiding en het gebruik van werkvormen. In de bijlagen staan de programma's, de laatste bijlage (B9) geeft een overzicht met verwijzingen naar achtergrondliteratuur.

De workshop vormt samen met de e-learning Begin Goed Zorg Goed, ontwikkeld door MSD Academy Medical, de B-learning Palliatieve Zorg.

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 22 september 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!