Geestelijke verzorging in Nederland
Onderwijsmateriaal

Geestelijke verzorging in Nederland

  • Aanbieder Stichting Deo Volente i.s.m. samenwerkingspartners
  • Soort materiaal website
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2020
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, helpenden, huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, verzorgenden
  • Zorgvrager naasten, patiënten
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 18 mei 2020

Website met praktische informatie voor zowel de patiënten en naasten als zorgverleners met levensvragen. Ook is er een sociale kaart beschikbaar.

Deze site is een initiatief van Stichting Deo Volente met diverse samenwerkingspartners binnen het project ‘Profilering Geestelijke Verzorging’. Het project heeft ten doel om meer duidelijkheid te geven over geestelijke verzorging in Nederland. 

Te gebruiken in het onderwijs met een opdracht door studenten een aantal vragen op te laten stellen (bijvoorbeeld: wat doet een geestelijk verzorger, wat zijn levensvragen, mag ik een patiënt doorverwijzen naar een geestelijk verzorger) en voor de antwoorden gebruik te maken van deze website.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal

 

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs.

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 18 mei 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!