JAARBERICHT 2021

Wat is er gedaan in het netwerk, waar is tijd en energie in gestoken en wat kwam daaruit? Van wensenboekje tot PaTz-onderzoek en van nieuw ontwikkelde scholingen tot publieksbijeenkomsten: van de activiteiten is een jaaroverzicht gemaakt met links naar meer informatie.
header-web-1440x400-2.jpg
 

JAARBERICHT 2020

2020 was een bewogen jaar door de coronapandemie. Veel mensen die besmet raakten kwamen snel in de palliatieve fase en die duurde vaak maar kort. Hoe realiseer je passende zorg als het zo plotseling gaat en een virus zo besmettelijk is? Dierbaren moesten op afstand blijven, zorgmedewerkers droegen een soort ruimtepakken. Afscheid nemen kon soms niet. Over dit jaar maakten we een mooi jaarbericht dat van blijvende waarde is.

Veel verdriet en ook veel moois

In Zuidoost-Utrecht is hard gewerkt om een hospice voor coronapatiënten op te zetten. Binnen enkele dagen meldden zich meer dan 100 zorgprofessionals en vrijwilligers om mee te helpen. In beide netwerkregio’s kwam samenwerking tot stand om coronapatiënten en ‘gewone’ patiënten gescheiden te verplegen. Er was veel verdriet en tegelijk is er ook veel moois gedaan.

Behoefte aan kennis

Bij de landelijke kennisorganisaties is goed ingespeeld op de behoefte aan kennis. Op Palliaweb is een speciale sectie over corona ingericht. Voor onze regio’s werd een routekaart voor zorgverleners gemaakt met als centrale vraag: wat is belangrijk bij corona en waar kun je terecht?

De scholingen in het netwerk konden al snel weer worden opgepakt na de coronamaatregelen en veranderden in webinars. Zie jaarbericht 2020

INTERESSANT