Wat is palliatieve zorg?

"You matter because you are and you matter until the last moment of life. We will do all that we can, not only to help you die peacefully, but to live until you die."
Dame Cicely Saunders, grondlegger van de palliatieve zorg
 
Palliatieve zorg is zorg in de laatste fase van je leven, wanneer duidelijk wordt dat genezing niet meer mogelijk is of dat je zeer kwetsbaar bent geworden. De laatste fase kan enkele jaren duren of veel korter. Palliatieve zorg richt zich op het voorkomen en/of verlichten van klachten en ongemakken. Dit kan optimale pijnbestrijding zijn, maar ook ondersteuning bij het afronden van je bestaan. Vaak zijn er meerdere organisaties en hulpverleners bij betrokken. Wat jij nodig hebt en wenst, vormt het uitgangspunt. Palliatieve zorg kan heel goed naast de behandeling van een ziekte gegeven worden, denk bijvoorbeeld aan pijnbestrijding of aan gesprekken met een geestelijk verzorger naast een chemokuur.

Je vindt in het menu links en op deze pagina informatie over palliatieve zorg.

Onder Zorg in uw regio vind je het aanbod aan palliatieve zorg speciaal in de gemeenten Utrecht, Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Op de landelijke website overpalliatievezorg.nl staat ook veel actuele informatie.
Pal-voor-u-2023.jpg

Pal voor u magazine Het magazine Pal voor u staat boordevol informatie en inspiratie over palliatieve zorg.

Het netwerk palliatieve zorg verspreidt het magazine Pal voor u in de regio via de netwerkleden en diverse publieksactiviteiten. Wil je een exemplaar ontvangen? Neem dan contact op met Mirjam Velting.

INTERESSANT