Jaarbericht 2023 en jaarplan 2024

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 12 juli 2024

Elk jaar maken we op basis van de meerjarenafspraken uit het samenwerkingsconvenant 2022-2025 een jaarplan. De netwerkpartners leveren daarbij een actieve inbreng. Bij veel activiteiten stemmen we af met of werken we samen in het consortium Septet. Van de resultaten maken we elk jaar een jaarbericht.

Ambities voor 2024

Hier vind je meer info over het jaarplan 2024 inclusief een infographic.

Bereikt in 2023
  • Transmurale palliatieve zorg is goed op de agenda gezet door een start te maken met verkenningen voor een verbeterprogramma. In een werkconferentie is een gedragen vervolg op die verkenningen geformuleerd. Het Nationaal Programma Palliatieve Zorg (NPPZ) heeft dat vervolg met een subsidie gehonoreerd als pilot voor de Septet-regio. Dit vindt plaats in samenhang met de plannen voor een toekomstbestendige consultatie palliatieve zorg en met het Integraal Zorg Akkoord.
  • Het boekje Een kwestie van geluk met patienten/naasten-ervaringen is gemaakt en is in het hele land omarmd.
  • Er zijn zes scholingen georganiseerd, waaronder een introductiescholing en twee masterclasses interculturele palliatieve zorg.
  • PalliCare is in concept geboren: een werkwijze voor acute hulpvragen van mensen in de palliatieve fase thuis in een netwerk van hulpverleners met een centraal aanmeldpunt. Een subsidieaanvraag voor ontwikkeling en implementatie in de praktijk is gedaan.
  • Er is een start gemaakt met vernieuwing van de netwerken n.a.v. de netwerkevaluatie in 2022.
  • Het project voor publieksbijeenkomsten Weet u wat u wilt is met succes voltooid. We gaan ermee door! NPPZ heeft hiervoor een subsidie toegekend aan Septet.
  • In Zeist is een vervolg op de pilot Proactieve zorgplanning bij dementie uitgevoerd, waarin een stappenplan is gemaakt voor samenwerking tussen huisartsen en casemanagers dementie.

Hier vind je meer info over het jaarbericht 2023 inclusief een infographic.

Wil je ergens meer over weten? Neem dan contact op met Mirjam Velting.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, ontwerpAutomatisch gegenereerde beschrijving

INTERESSANT