Pensionering Els Schimmel

Nieuws NPZ Noordwest Veluwe 09 september 2024

Na ruim 33 jaar gewerkt te hebben bij Icare, waarvan 25 jaar bij het Specialistisch team, 20 jaar bij het palliatief consultteam, was daar de pensionering van Els Schimmel.

Els heeft veel voor het netwerk en de palliatieve zorg in de regio betekent. 

Daarnaast bestond ook ons Netwerk Palliatieve Zorg 20 jaar. Dat was reden voor een feestje, met als thema 'Samen beter: met transmuraal meer zorg thuis!'

Tijdens deze bijeenkomst waren er diverse sprekers. Allereerst Willemien om de mensen welkom te heten en over ons Netwerk te vertellen. Waar we vandaag komen en waar we nu staan. Vervolgens vertelde Jolanda Koleman meer over hoe Els bij Icare terecht is gekomen en wat Els daar betekent heeft. Als spreker mocht ook Renske van de Brink, dochter van.., niet ontbreken. Zij vertelde over immunotherapie thuis en hoe zij soms patiënten had die onbewust over haar moeder vertelde. Wouter Hoelen kwam daarna met een prachtige presentatie om te vertellen over Onco-in-Balans en over multidisciplinair samenwerken. Mark Pul van het consultteam mocht ook niet ontbreken. Hij refereerde mooi hoe Els heeft geregeld dat hij een ascitespunctie bij een patiënt thuis ging doen en hoe dat nu helemaal goed is geregeld. Mascha Verhage sloot af met het vertellen over de, onder andere, door haar opgerichte palliatieve poli in het St Jansdal. Een mooie multidisciplinaire samenwerking voor transmurale zorg.

Als afsluiting van de bijeenkomst was er het prachtige "Theater van de laatste dagen', gespeeld door Nicoline van de Beek als Ada Vogelezang.

Ada Vogelezang krijgt onder wonderlijke omstandigheden een huis vol bedden met daarin palliatieve patiënten. Zelf uit de zorgsector komende redt ze zich aardig, al kan ze de wijze hulp van de oude Van Haaren niet ontberen. Hij leert haar ‘de wetten’ van de palliatieve zorg.

Na deze ontroerende voorstelling was er onder het genot van een hapje en een drankje tijd om te netwerken.

Bekijk hier een impressie van deze avond:


Aanmelden nieuwsbrief
Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor onze nieuwsbrief