Publicaties

Publicaties

Filteren
Hoofdonderwerpen
Thema's
Publicatietype
Type publicatie
Zorgverleners
Zorgvragers
De bucketlist als routeplanner
Publicatie
Mocht je te horen krijgen dat je niet lang meer te leven hebt, wat zou je dan nog willen doen? De zogenaamde bucketlist benoemt de ervaringen die iemand nog hoopt te kunnen beleven voor zijn of haar einde. De bucketlist is ook de concretisering van hoop en perspectief op de toekomst.
Informatiebehoeften van patiënten met chronische ziekte en hun naasten voor web-based advance care planning: kwalitatieve interviewstudie
Publicatie
Proactieve zorgplanning (ook wel advance care planning - ACP) stelt mensen in staat om na te denken over voorkeuren voor toekomstige zorg en behandeling. De toepassing van ACP bij patiënten met chronische ziekten is echter relatief laag. Online ACP-programma's kunnen patiënten en naasten ondersteunen in ACP.
Minder hoop bij proactieve zorgplanning?
Publicatie
Hoop is belangrijk in het leven van patiënten met gevorderde kanker. Proactieve zorgplanning verbetert de kwaliteit van leven, maar vindt vaak pas laat plaats. De angst voor het verliezen van hoop is vaak een belangrijke redenen om gesprekken uit te stellen. Hoe hangen hoop en proactieve zorgplanning samen?
Proactieve zorgplanning (advance care planning) met betrokkenheid van de ambulanceservice
Publicatie
Proactieve zorgplanning met betrokkenheid van de ambulanceservice kan waardevol zijn om het risico op onnodige of ongewenste ziekenhuisopnames verminderen. Deze studie kijkt naar de ervaringen van patiënten en zorgverleners met 'Authorised Palliative Care Plans' (APCP) van de ambulanceservice.
Proactieve zorgplanning (factsheet)
Publicatie
Factsheet over een peiling onder 1242 mensen over proactieve zorgplanning (advance care planning) in de palliatieve zorg.
Wat helpt bij het maken van een goede keuze als patiënt - 'decisional conflict'
Publicatie
Hoe maak je als patiënt met gevorderde kanker de keuze om mee te doen aan vroeg-klinisch onderzoek? Dat wordt vaak gemeten met ‘decisional conflict’: de mate waarin patiënten onzekerheden of onduidelijkheden ervaren in hun besluit. Nederlands onderzoek zorgt voor meer inzicht in decisional conflict.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.