Praat met je dokter over corona en Advance Care Planning (flyers)
Publicatie

Praat met je dokter over corona en Advance Care Planning (flyers)

  • Datum publicatie 17 augustus 2021
  • Organisatie Koraal
Voor vragen, neem contact op met:
Annemieke Wagemans Koraal
Laatst geactualiseerd: 19 augustus 2021

De flyer ‘praat met je dokter over corona’ is een document van twee A4. Er wordt omschreven waar de (kwetsbare) mensen met een verstandelijke beperking zoal met zijn dokter over kan praten over COVID-19.

De flyer ACP bestaat uit vier pagina's waarin wordt beschreven waarom (kwetsbare) mensen met een verstandelijke beperking in gesprek kunnen gaan met hun dokter over ziek zijn en dood gaan.

De flyers kunnen worden ingezet in de eerstelijnszorg, ziekenhuiszorg, intramurale woonvoorzieningen of dagbestedingscentra.

De flyers maken deel uit van het proactieve zorgplanning-programma en zijn getest in verschillende organisaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Uit de evaluatie blijkt dat zorgverleners makkelijker het gesprek over de toekomstige zorgmogelijkheden aangaan en zich deskundiger voelen in proactieve zorgplanning.

Naast de flyers is er:

Ervaringsverhalen zorgverleners en wettelijk vertegenwoordiger (film)

In een film van vijf minuten vertellen een onderzoeker, broer en zus, moeder en een Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) over het belang van proactieve zorgplanning bij mensen met een verstandelijke beperking.

Randvoorwaarden implementatie (training)

Er is een Training Advance Care Planning in de zorg voor mensen met verstandelijke beperking beschikbaar.

Naar de flyer praten over COVID-19 

Naar de flyer praten over de dood 

Voor vragen, neem contact op met:
Annemieke Wagemans Koraal
Laatst geactualiseerd: 19 augustus 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.