Samen beslissen bij palliatieve zorg
Onderwijsmateriaal

Samen beslissen bij palliatieve zorg

  • Aanbieder Leerhuis Palliatieve Zorg i.s.m. Vilans
  • Soort materiaal video en animatie, website
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2017
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 20 mei 2020

Nadenken en met anderen spreken over als je niet meer beter kunt worden is niet makkelijk. Over het levenseinde spreken kan nog moeilijker zijn. Daarom heeft het project 'Samen bouwen aan vertrouwen' vier filmpjes en een brochure ontwikkeld. De brochure 'Samen bouwen aan vertrouwen' helpt om cliënten inzicht en ondersteuning te bieden in de laatste fase van hun leven.

De video's stimuleren en ondersteunen hulpverleners bij het maken van keuzes in de palliatieve fase. De filmpjes zijn ontstaan op basis van ervaringen en wensen van cliënten. Ook zorgverleners hebben meegedacht.

Het materiaal kan verwerkt worden in een voorbereidende opdracht op het onderwerp of als onderdeel opgenomen worden in lesmateriaal over gezamenlijke besluitvorming.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs.

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 20 mei 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!