Signalering in de palliatieve fase (workshop)
Onderwijsmateriaal

Signalering in de palliatieve fase (workshop)

  • Aanbieder IKNL
  • Soort materiaal lespakket
  • Opleiding helpende zorg & welzijn niveau 2, mbo verpleegkundige niveau 4, praktijkondersteuner (4), verzorgende (IG) niveau 3
  • CanMEDs rol zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Contactpersoon
Marjolein Verkammen (L&P) IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 3 november 2021

Deze workshop is bedoeld voor verzorgenden die binnen zorginstellingen (gaan) werken met de methode Signalering in de palliatieve fase. Verzorgenden signaleren vaak als eerste een verandering in de conditie of gedrag bij de patiĆ«nt. Goed signaleren draagt bij aan een goede palliatieve zorg. De denk- en werkmethode Signalering in de palliatieve fase biedt hiervoor concrete handvatten.

Leerdoelen

  • De student leert de meerwaarde van de methode Signaleren in de palliatieve fase benoemen.
  • Door te oefenen met de signaleringskaarten is de student voorbereid om de meest voorkomende symptomen in de palliatieve fase adequaat en vroegtijdig te (h)erkennen, monitoren en de juiste zorg in de stervensfase te bieden.

IKNL adviseert de workshop te laten geven door degene die de train-de-trainer Signalering in de palliatieve fase heeft gevolgd en/of ervaring heeft met het implementeren van de methode in de eigen organisatie.
 

Naar de lesmodule

Naar de presentatie

Naar de docentenhandreiking


Licentie

Creative commons: by-nc-nd
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Contactpersoon
Marjolein Verkammen (L&P) IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 3 november 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.