Anders gaat uw moeder dood (video)
Onderwijsmateriaal

Anders gaat uw moeder dood (video)

  • Aanbieder Jeroen Terlingen
  • Soort materiaal video of animatie
  • Versie 2016
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, hbo-verpleegkundige niveau 6, mbo-verpleegkundige niveau 4, post-hbo palliatieve zorg (6), praktijkondersteuner (4), verzorgende (IG) niveau 3
  • CanMEDs rol communicator | communiceren, zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 14 oktober 2022

Anders gaat uw moeder dood is een video die een conflictsituatie tussen broer en zus laat zien over proactieve zorgplanning (ook wel: advance care planning) bij hun moeder met dementie. De video duurt vijf minuten en is in te zetten bij het thema proactieve zorgplanning bij dementie en/of communicatie en management van familieleden met tegenstrijdige visies.

Met de opdracht bij de video kan de student aspecten van proactieve zorgplanning benoemen en het belang ervan aangeven. Ook kan de student herkennen welke waarden, wensen en behoeften de naasten aangeven voor de patiënt (moeder met dementie in de palliatieve fase) en kan hij reflecteren op de behandelwijze van de betrokken zorgverleners bij de zorgverlening van een patiënt met dementie in de palliatieve fase.
 

Naar het materiaal
 

Naar de docenteninstructie


Licentie

Creative commons: BY-NC-SA


Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en de screeningscommissie van Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing.

Voor vragen, neem contact op met:
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 14 oktober 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.