Zelfevaluatie Palliatieve Zorg als hulpmiddel binnen het kwaliteitssysteem van een organisatie
Nieuws11 mei 2021
Nieuws

Zelfevaluatie Palliatieve Zorg als hulpmiddel binnen het kwaliteitssysteem van een organisatie

Nieuws 11 mei 2021

Het Kwaliteitskader palliatieve zorg formuleert ten aanzien van kwaliteit en onderzoek de volgende standaard: 

“Aanbieders van palliatieve zorg streven naar de beste kwaliteit van palliatieve zorg. Zowel in ervaren kwaliteit van zorg en geboden ondersteuning voor alle patiĆ«nten, diens naasten, zorgverleners en vrijwilligers, als in organisatie van zorg.”

Het is daarbij de bedoeling dat zorginstellingen een PDCA kwaliteits- en prestatieverbeteringscyclus doorlopen op alle onderdelen van palliatieve zorg. De Zelfevaluatie Palliatieve Zorg is gebaseerd op het Kwaliteitskader en kan dienen als hulpmiddel voor zorgorganisaties om inzicht te krijgen in waar men staat op het gebied van aanbod en organisatie in de palliatieve zorg. Daarnaast geeft het een gericht beeld over waar verbetering mogelijk is. 

Voor zorgorganisaties die vragen hebben over over het gebruik van de Zelfevaluatie in relatie tot kwaliteitssystemen met bijbehorende keurmerken is een document opgesteld dat hen daarbij helpt. 

Meer informatie over de Zelfevaluatie is te vinden op de themapagina.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 11 mei 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.