Uit de media: Zingen voor mensen in hun laatste levensfase: ‘Die intimiteit is waanzinnig’
Nieuws12 maart 2020
Nieuws

Uit de media: Zingen voor mensen in hun laatste levensfase: ‘Die intimiteit is waanzinnig’

Nieuws 12 maart 2020

3 jaar geleden begon Petrie Akkerman (zangcoach en therapeut) met het koor De Bedside Singers, omdat zij benieuwd was naar de rol van muziek in de laatste levensfase. De Bedside Singers is een koor van vrijwilligers die in wisselende samenstellingen liedjes zingt in hospices. Het koor is inmiddels een landelijke stichting en actief in 17 steden. Het Parool volgde het koor bij een bezoek aan Zorgherberg Oostpoort in Amsterdam.

Hulp bij ontspannen

Gerda Naber, coördinator palliatieve zorg binnen Zorgherberg Oostpoort, zegt dat ongeveer de helft van de gasten openstaat voor de Bedside Singers. 'Sommige twijfelen, die moedig ik aan het eens te proberen. Ik zie namelijk dat ze er rustig van worden. Dat ze het helemaal over zich heen laten komen. Muziek kan verlichtend werken in deze fase. Het helpt te ontspannen, de gedachten te laten wegdrijven van al dat vreselijke gepieker.'

Lees het volledige artikel op de website van het Parool  

Bron: Het Parool

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 12 maart 2020
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.