Tips voor behandelaars en naasten in korte film 'Zo schoon mogelijk dood gaan'

Nieuwsbericht | 16 december 2019 | Bron: Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek

Caroline Steenwijk (64 jaar) is ongeneeslijk ziek en hecht sterk aan het voeren van eigen regie in haar laatste levensfase. Hoe zij dit doet en wat de rol van haar huisarts, Paul Bergmans uit Geleen, hierbij is, komt in de korte film ’Zo schoon mogelijk dood gaan’ naar voren.

Doel

Zowel de huisarts als Caroline benoemen in het filmpje tips voor (onervaren) behandelaren en patiƫnten en naasten. Het belang van elkaar kennen en tijdig over zaken nadenken en bespreken, blijkt cruciaal. Het is voorwaardenscheppend om op je eigen unieke manier je laatste levensfase te kunnen leven en dood te gaan.

Betrokken partijen

Het filmpje is geproduceerd in opdracht van het Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek en het AndersBeter-programma Gewenste Zorg in de laatste Levensfase, Westelijke Mijnstreek.

 

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.