MantelzorgBalans (tool)
Publicatie

MantelzorgBalans (tool)

  • Organisatie MantelzorgNl
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 28 juli 2021

Veel mensen zorgen met liefde voor een naaste, ook al is dat soms erg zwaar. Zeker wanneer de naaste ongeneeslijk ziek is. Er komt veel op mantelzorgers af. Hoe kunnen zij hiermee omgaan? Hoe zorgen ze ervoor dat ze overeind blijven? Hiervoor is MantelzorgBalans ontwikkeld. 

MantelzorgBalans bestaat uit oefeningen, geeft informatie en biedt ruimte om herinneringen op te slaan, voor nu of voor later. De oefeningen helpen bij het nadenken over je eigen grenzen, het vinden van balans in zorgactiviteiten en de andere dingen in het leven van de mantelzorger. Het helpt prioriteren en het organiseren van het contact met de omgeving. De tool biedt verdiepende informatie over wat er allemaal geregeld en besproken kan worden, of welke hulp er beschikbaar is.

Meer informatie en de tool

De tool is gratis beschikbaar op de website van MantelzorgNl. Er zijn videos die uitleg geven over het ge MantelzorgBalans. En er zijn materialen voor de zorgprofessional ontwikkeld helpen MantelzorgBalans aan mantelzorgers aan te reiken.

MantelzorgBalans is ontwikkeld samen met de mensen om wie het gaat: mantelzorgers en (zorg)professionals. Het project is een samenwerking tussen het UMCG, MantelzorgNL, Zorgbelang Groningen, Ligare, Vilans, University of Twente, Zorgbelang Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen, en mogelijk gemaakt door ZonMw. 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 28 juli 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.