Leidraad Palliatieve sedatie bij tekorten aan medicatie en/of pompen
Publicatie

Leidraad Palliatieve sedatie bij tekorten aan medicatie en/of pompen

  • Datum publicatie 9 april 2020
  • Auteur mevr. prof. dr. C.C.D. van der Rijt, mevr. prof. dr. M.H.J. van den Beuken-van Everdingen, dhr. dr. A. de Graeff, dhr. drs. ir. C.M.M. Veldhoven, dhr. dr. R.H.P.D. van Deijck e.a.
  • Organisatie KNMG
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 9 april 2020

De beschikbaarheid van sedativa en pompen voor parenterale toediening staat onder druk vanwege de COVID-19-crisis. Deze leidraad doet voorstellen voor een bewust gebruik van sedativa en pompen. Het doel van deze tijdelijke leidraad is het ondersteunen van zorgverleners bij de inzet van continue palliatieve sedatie, in een tijd waarin door de COVID-19-pandemie tekorten zijn aan relevante medicatie en technische hulpmiddelen.

Bij het opstellen van de leidraad is gebruik gemaakt van bestaande landelijke richtlijnen en internationale handreikingen voor de toepassing van palliatieve sedatie. De voorgestelde medicijnen zijn niet geregistreerd voor de indicatie palliatieve sedatie en worden derhalve off-label gebruikt. 

Download

Leidraad palliatieve sedatie bij tekorten aan medicatie en/of pompen ten tijde van de COVID-19-pandemie 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 9 april 2020
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.