Inspiratieadvies Stervelingen - Beter samenleven met de dood (rapport)
Publicatie

Inspiratieadvies Stervelingen - Beter samenleven met de dood (rapport)

  • Datum publicatie 9 december 2021
  • Auteur Raad voor Volksgezondheid & Samenleving
Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 10 maart 2022

Het inspiratieadvies Stervelingen - Beter samenleven met de dood gaat over beter leren samenleven met de dood en rouw. Initiatieven rond de dood krijgen een podium en dienen als inspiratie voor de vele manieren die er zijn om samen te leven met de dood. Soms heel concreet door praktisch en fysiek meer ruimte te bieden aan de dood, om de dood een plaats te geven op het werk, op school, binnen de publieke ruimte, in het dagelijks leven. 

 

Naar het inspiratieadvies

 

Doel inspiratieadvies

De Raad onderzoekt in dit inspiratieadvies of en hoe iedereen beter kan samenleven met de dood. Het is volgens hen dan ook zeker niet alleen een opdracht voor beleidsmakers. In dit advies stellen zij de vraag hoe we elkaar als samenleving beter kunnen ondersteunen bij sterven en rouwen.

Het advies is uitgebracht door de Raad van Volksgezondheid & Samenleving (RVS) en valt binnen het thema Grenzen aan genezen en verbeteren van de werkagenda van de RVS. Het werd op 9 december 2021 aangeboden aan kamerleden Ockje Tellegen (VVD), Corinne Ellemeet (GroenLinks) en Kees van der Staaij (SGP). 

Podcast Stervelingen

Onderdeel van het inspiratieadvies is de driedelige podcast Stervelingen, waarin zij verschillende mensen aan het woord laten die op een indringende manier met de dood te maken hebben.

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 10 maart 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.