Inspiratieadvies Stervelingen - Beter samenleven met de dood (rapport)
Publicatie

Inspiratieadvies Stervelingen - Beter samenleven met de dood (rapport)

  • Datum publicatie 9 december 2021
  • Auteur Raad voor Volksgezondheid & Samenleving
Laatst geactualiseerd: 9 december 2021

Het inspiratieadvies Stervelingen - Beter samenleven met de dood gaat over beter leren samenleven met de dood en rouw. Initiatieven rondom de dood krijgen een podium en dienen als inspiratie voor de vele manieren die er zijn om samen te leven met de dood. Soms heel concreet door praktisch en fysiek meer ruimte te bieden aan de dood, om de dood een plaats te geven op het werk, op school, binnen de publieke ruimte, in het dagelijks leven. 

Het advies is uitgebracht door de Raad van Volksgezondheid & Samenleving (RVS) en valt binnen het thema Grenzen aan genezen en verbeteren van de werkagenda van de RVS. Het werd op 9 december 2021 aangeboden aan kamerleden Ockje Tellegen (VVD), Corinne Ellemeet (GroenLinks) en Kees van der Staaij (SGP). 
 

Naar het inspiratieadvies

Laatst geactualiseerd: 9 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.