Multidisciplinaire samenwerking rond advance care planning in het verpleeghuis (toolbox)
Hulpmiddel

Multidisciplinaire samenwerking rond advance care planning in het verpleeghuis (toolbox)

  • Soort Handreiking, Toolbox
  • Gebruiker Basisarts, Beleidsmakers, Huisartsen, Kaderartsen, Medisch specialisten, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden
  • Doelgroep Volwassenen | Ouderen
  • Setting Verpleeghuis
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 30 december 2021

Het verkennend rapport Passende zorg voor kwetsbare ouderen door advance care planning gaat over multidisciplinaire samenwerking rond proactieve zorgplanning (ook wel: advance care planning) in het verpleeghuis. Het rapport biedt een overzicht van beschikbare hulpmiddelen en biedt inzicht in competenties van verzorgenden, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en artsen voor het voeren van een proactief zorgplanningsgesprek. Ook staan in het rapport samenwerkingsafspraken over de rol van de betrokken disciplines en op welke wijze gemaakte afspraken vastgelegd en overgedragen kunnen worden. Daarnaast biedt het een aantal tools en methodieken voor zowel ouderen en naasten als voor zorgverleners om het proces rond proactieve zorgplanning te ondersteunen. 

Inzet hulpmiddel 

Inzicht verkrijgen in wat er nodig is om een gesprek over proactieve zorgplanning aan te gaan. Daarnaast geeft het inzicht welke competenties verzorgenden, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en artsen nodig hebben om een gesprek over proactieve zorgplanning aan te gaan.
 

Naar het rapport


Randvoorwaarden voor implementatie

Dit rapport is direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: cc by-nc-sa

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 30 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.