ACP of proactieve zorgplanning (stappenplan)
Hulpmiddel

ACP of proactieve zorgplanning (stappenplan)

  • Ontwikkelaar Alliantie Drentse Zorg met Ouderen
  • Soort Handreiking
  • Gebruiker Geestelijk verzorgers, Huisartsen, Maatschappelijk werkers, Medisch specialisten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen
  • Versie 2020
  • Doelgroep Volwassenen | Ouderen
  • Setting Hospice, Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis
Voor vragen, neem contact op met:
Hennita Schoonheim Alliantie Drentse Zorg met Ouderen
Laatst geactualiseerd: 23 augustus 2022

Het stappenplan ACP / Proactieve zorgplanning dient als ondersteuning voor zorgverleners bij het voeren van gesprekken met patiënten en naasten over de wensen in de laatste levensfase en over het vastleggen en het delen van informatie met andere betrokken zorgverleners. Zorgverleners stemmen met de patiënt en naasten af wie wat bespreekt en wie welke taak op zich neemt bij de voorbereiding op de laatste levensfase. 

Het stappenplan bestaat uit vier stappen. Per stap zijn de rollen en taken van zorgverleners beschreven die in het gehele proces betrokken zijn en samenwerken. 

Inzet hulpmiddel

Het verbeteren van de voorbereidingen in de laatste levensfase voor ouderen, patiënten met een chronisch en/of palliatief ziektebeeld door de samenwerking met zorgverleners in de regio goed in te richten.   


Naar het Stappenplan
 

Randvoorwaarden voor implementatie

Het stappenplan is direct inzetbaar.  

Licentie

Creative commons: by-nc-sa 

Aanvullend materiaal

Video over de reis van een patiënt (13 minuten). Een uitleg over het verloop van een ACP-gesprek, de samenwerking met zorgverleners en het vastleggen van informatie zoals dit in Drenthe en omstreken plaatsvindt. 

Meer informatie

Meer informatie voor professionals om te downloaden, waaronder het ACP-implementatieplan, is te vinden op de www.acpdrenthe.nl 

Voor vragen, neem contact op met:
Hennita Schoonheim Alliantie Drentse Zorg met Ouderen
Laatst geactualiseerd: 23 augustus 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.