Verschillende types in de stervensfase
Onderwijsmateriaal

Verschillende types in de stervensfase

  • Aanbieder Stichting STEM
  • Soort materiaal software, tekstueel, tool
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2020
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, helpenden, huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, verzorgenden
Contactpersoon Stichting STEM
Laatst geactualiseerd: 19 maart 2020

Niemand is hetzelfde, en zeker niet wanneer het de laatste levensfase betreft. Deze test bestaande uit een aantal stellingen die gebaseerd zijn op een landelijke enquĂȘte geeft een beeld van types waar de student zich in kan herkennen. Tevens zijn er ook pagina's waarop je kunt lezen wat de verschillende types (proactief, onbevangen, sociaal, vertrouwend en rationeel) inhouden.

De test en de bijbehorende pagina's zijn goed te combineren met reflectie-opdrachten en/of groepsdiscussies. Het vewante materiaal is daarvoor goed bruikbaar.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal


Opmerkingen bij dit materiaal

Het is goed dat hierdoor studenten gaan nadenken over de verschillende copingsstijlen van mensen en hoe je daarop in kan gaan of aan kan sluiten.
 

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieelonderwijs.

Contactpersoon Stichting STEM
Laatst geactualiseerd: 19 maart 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!