Palliatieve zorg bij mensen met dementie (verdiepingsmodule)
Onderwijsmateriaal

Palliatieve zorg bij mensen met dementie (verdiepingsmodule)

  • Aanbieder Diverse netwerken palliatieve zorg: Zeeland, Zuid-Holland, Brabant
  • Versie 2014
  • Kosten nee
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 14 mei 2020

De verdiepingsmodule ‘Palliatieve zorg bij mensen met dementie’ (reader van 58 pagina's) is bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen die reeds de basisscholing palliatieve zorg hebben gevolgd. In de basisscholing wordt aandacht besteed aan het begrip palliatieve zorg, aan de lichamelijke, psychosociale en spirituele aspecten van de palliatieve zorg.

Tijdens deze bijeenkomsten komt regelmatig naar voren hoe anders het soms is om palliatieve zorg te geven aan mensen met dementie. We worden allemaal ouder en daardoor neemt de vergrijzing toe en zien we ook steeds meer een toename van het aantal cliënten die een diagnose op het gebied van dementie krijgen.

Dit betekent dat ook zorgverleners steeds meer te maken krijgen met deze doelgroep. Een doelgroep die, naarmate de ziekte vordert, steeds meer afhankelijk wordt van anderen. Een doelgroep die een andere benadering nodig heeft dan de oudere die alleen lichamelijke beperkingen ondervindt. Daarnaast zijn er ook overeenkomsten en zullen behandelingen hetzelfde zijn als bij de cliënt die geen geheugenproblemen heeft.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal


Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieelonderwijs. 

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 14 mei 2020
Bied je onderwijsmateriaal aan
Vul op deze pagina de vereiste velden in om je aanbod in te dienen.