Palliatieve zorg bij migranten (website)
Onderwijsmateriaal

Palliatieve zorg bij migranten (website)

  • Aanbieder Pharos
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, website
  • Versie 2019
  • CanMEDs rol communicator | communiceren
  • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 27 september 2022

Informatiepagina van Stichting Pharos over het verlenen van palliatieve zorg bij migranten én mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. De website verwijst naar verschillende materialen die Pharos ontwikkeld heeft voor het project In gesprek over leven en dood.

De site biedt een brochure voor zorgverleners, onderwijsmateriaal, een draaiboek voor het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en voorlichtingsfilms in vier talen voor mensen met een migratieachtergrond.

Daarnaast geeft het ondersteuning bij passende palliatieve zorg met aandacht voor diversiteit, beleving en het versterken van de eigen regie in de laatste levensfase. De website biedt kennis en praktisch handelingsperspectief om palliatieve zorg toe te passen bij mensen uit diverse culturen, of bij mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.
 

Naar het materiaal
 

Licentie

Creative commons: by-nc-sa
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 27 september 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.