Palli: markeert de palliatieve fase voor mensen met een verstandelijke beperking
Onderwijsmateriaal

Palli: markeert de palliatieve fase voor mensen met een verstandelijke beperking

  • Aanbieder Onderzoekers Cis Vrijmoeth en Milou Christians (orthopedagogen Radboud UMC)
  • Soort materiaal tekstueel
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2016
  • Zorgverlener helpenden, huisartsen, paramedici, verpleegkundigen, verzorgenden
  • Zorgvrager mensen met een beperking
Contactpersoon Cis Vrijmoeth RadboudUMC
Laatst geactualiseerd: 19 mei 2020

PALLI is een vragenlijst die zorgverleners helpt om te bepalen of en in welke mate cliënten met verstandelijke beperkingen achteruit gaan in hun gezondheid. Met elektronisch instrument PALLI bepaal je op basis van 39 vragen of een cliënt een verminderde levensverwachting heeft. Hiermee kan de PALLI helpen om de palliatieve zorgfase te markeren. De vragenlijst en een informatiefolder over dit meetinstrument kunnen gedownload worden op de site. Deze tool is onderdeel van leidraad Oud en Gelukkig (hoort bij het onderzoekprogramma Gewoon Bijzonder).

Het instrument is te gebruiken tijdens een les over palliatieve zorg bij patiënten met een verstandelijke beperking. Een evt. praktijkopdracht kan zijn om samen met je team een vragenlijst in te vullen van een cliënt met een verstandelijke beperking die achteruit gaat in gezondheid.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaal

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieelonderwijs.

Contactpersoon Cis Vrijmoeth RadboudUMC
Laatst geactualiseerd: 19 mei 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!