PALLI (tool)
Onderwijsmateriaal

PALLI (tool)

  • Aanbieder Cis Vrijmoeth en Milou Christians
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, oefenmateriaal
  • Versie 2016
  • Opleiding basisarts niveau 7, fysio- of ergotherapeut, geneeskunde-master (7), geneeskundig specialist niveau 8 (basis PZ), hbo-verpleegkundige niveau 6, helpende zorg & welzijn niveau 2, mbo-verpleegkundige niveau 4, physician assistant (7), post-hbo palliatieve zorg (6), praktijkondersteuner (4), verzorgende (IG) niveau 3, vpk. specialist (7)
  • CanMEDs rol zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
Michael Echteld Prisma
Laatst geactualiseerd: 4 oktober 2022

PALLI is een vragenlijst die zorgverleners helpt te bepalen of en in welke mate cliënten met een verstandelijke beperking achteruitgaan in hun gezondheid. Met het elektronisch instrument PALLI wordt op basis van 39 vragen bepaald of een cliënt een verminderde levensverwachting heeft. Hiermee kan PALLI helpen de palliatieve zorgfase te markeren.

De tool is onderdeel van de leidraad Oud en Gelukkig (uit het onderzoekprogramma Gewoon Bijzonder) en te gebruiken tijdens een les over palliatieve zorg bij patiënten met een verstandelijke beperking. Een eventuele praktijkopdracht kan zijn om samen met het team een vragenlijst in te vullen van een cliënt met een verstandelijke beperking die achteruit gaat in gezondheid.
 

Naar het materiaal
 

Licentie

Creative commons: by-nc-sa
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing.

Voor vragen, neem contact op met:
Michael Echteld Prisma
Laatst geactualiseerd: 4 oktober 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.