Keuzedeel Palliatieve zorg (Wikiwijs) (studiewijzer)
Onderwijsmateriaal

Keuzedeel Palliatieve zorg (Wikiwijs) (studiewijzer)

  • Aanbieder Wikiwijs (zoekmachine voor gratis lessen, opdrachten, lesmethodes
  • Soort materiaal tool, website
  • Versie 2019
  • Opleiding helpende zorg & welzijn niveau 2, mbo verpleegkundige niveau 4, verzorgende (IG) niveau 3, vrijwilligers palliatieve zorg
  • CanMEDs rol zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Contactpersoon
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 17 november 2021

Studiewijzer van palliatieve zorg, behorend bij het boek Persoonlijke basiszorg deel 2 (hoofdstukken 4 en 5) waarin de student leert hoe hij kan omgaan met zorgvragers die op sterven liggen. Hierbij wordt gewerkt aan de werkprocessen uit Kerntaak 1.

Opmerking: in deze studiewijzer wordt met name aandacht besteed aan de terminale fase en nazorg. Behalve gesprekken tijdens de les, gastlessen en excursies, wordt van de leerlingen verwacht dat ze zelf in groepjes aan de slag gaan met opdrachten. Meer hierover is te lezen in de studiewijzer.

Het lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs, een onderwijsplatform met digitale leermiddelen van Kennisnet
 

Naar het materiaal
 

Licentie

Creative commons: by-nc-sa 

 


Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Contactpersoon
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 17 november 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.