Implementatie van proactieve zorgplanning (handreiking)
Onderwijsmateriaal

Implementatie van proactieve zorgplanning (handreiking)

  • Aanbieder Amsterdam UMC
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, website
  • Versie 2019
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, geneeskunde-master (7), geneeskundig specialist niveau 8 (basis PZ), geneeskundig specialist niveau 8+ (gevorderd PZ), hbo verpleegkundige niveau 6, helpende zorg & welzijn niveau 2, mbo verpleegkundige niveau 4, physician assistant (7), post-hbo palliatieve zorg (6), praktijkondersteuner (4), verzorgende (IG) niveau 3, vpk. specialist (7)
  • CanMEDs rol communicator | communiceren, zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Contactpersoon
Annicka van der Plas (Amsterdam UMC) Amsterdam UMC
Laatst geactualiseerd: 27 oktober 2022

Wanneer zorgverleners op de hoogte zijn van voorkeuren voor zorg rond het levenseinde van oudere patiënten, kunnen ze naar deze kennis handelen. Proactieve zorgpanning (ook wel: advance care planning) is een hulpmiddel om te zorgen dat zorg aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt en diens naasten. 

In het project Proactieve zorgplanning in de eerste lijn voor de kwetsbare oudere patiënt en diens naasten zijn handvatten voor de implementatie van proactieve zorgplanning in de eerste lijn opgesteld. Ook is een trainingsmodule met een handreiking voor de implementatie van proactieve zorgplanning gemaakt.
 

Naar de handvatten
 

Naar de handreiking
 

Lees ook de toelichting bij de handreiking.

Licentie

Creative commons: by-nc-sa
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Contactpersoon
Annicka van der Plas (Amsterdam UMC) Amsterdam UMC
Laatst geactualiseerd: 27 oktober 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.