Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Thema's
Ziekte en symptomen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #4
Nieuws06-05-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: Code Zwart beheerst gesprek in alle ziekenhuizen en een reportage uit een verpleeghuis voor blinden en slechtzienden.
Gesignaleerd in de media #3
Nieuws22-04-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer o.a.: proefschrift rondom besluitvorming doorgaan of beperken IC-behandeling en ervaringen met de vele sterfgevallen op de corona-afdeling.
Palliatieve zorg voor COVID-19 patiënten: de belangrijkste informatie
Nieuws17-03-2021
Het aantal COVID-19-besmettingen en ziekenhuisopnames neemt helaas weer toe. Mogelijk gevolg is dat zorgverleners van andere afdelingen ingezet worden op de corona-unit. Voor die zorgverleners is een bundel samengesteld met de belangrijkste informatie.
PZNL: 'Bij stervensbeslissingen geeft stem van patiënt richting'
Nieuws22-06-2020
Tien aanbevelingen voor minder lijden in de periode voor het sterven, geformuleerd door zorgverleners en elf hoogleraren op basis van de ervaringen in de afgelopen coronamaanden.
Snelle verbinding werkt: PZNL Expertgroep wordt voortgezet
Nieuws17-06-2020
PZNL heeft een landelijke expertgroep ‘palliatieve zorg in tijden van corona’ opgericht, die bestaat uit de hoogleraren palliatieve zorg, de medisch adviseurs van PZNL, artsen en verpleegkundigen uit het hele land.
Goed zorgen voor jezelf: ervaringen van een verpleegkundige
Nieuws17-06-2020
Om goed te kunnen zorgen voor een ander, moet je ook goed zorgen voor jezelf. Nu de piek van de coronacrisis achter ons ligt, ziekenhuisopnames blijven afnemen en bezoekregelingen zijn versoepeld, deelt een zorgprofessional hoe hij de afgelopen maanden heeft beleefd.
Palliatieve zorg in de ziekenhuizen steeds beter verankerd
Nieuws24-04-2020
Palliatieve zorg is steeds beter geïntegreerd in het zorgaanbod van ziekenhuizen, zo blijkt uit het rapport ‘Palliatieve zorg in de Nederlandse ziekenhuizen’ van IKNL/PZNL van december 2019.
Corona en palliatieve zorg (update 1)
Nieuws27-03-2020
Op Palliaweb worden zeer regelmatig nieuwe documenten over corona en de palliatieve zorg geplaatst en reeds aanwezige documenten geüpdatet. Via nieuwsberichten houden wij je hiervan op de hoogte.
Raadpleeg de consultatieteams
Nieuws21-03-2020
Behoefte aan consultatie? Hier vind je de telefoonnummers van de consultatieteams in jouw regio.
Leerwerkplek Zingeving in de palliatieve zorg online
Nieuws20-03-2020
Door corona vervallen momenteel bijeenkomsten en trainingen; zo ook trainingen op het gebied van zingeving. Goede alternatieven zijn dan online leeromgevingen. Consortium Ligare heeft een online leerwerkplek omtrent zingeving ontwikkeld.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.