Regionaal nieuws

Winnaars Prijsvraag “Beter Samen-leven met de dood” bekend
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 06-04-2023
In oktober vorig jaar organiseerden de netwerken Palliatieve Zorg in Limburg een Prijsvraag rondom het thema “Beter Samen-Leven met de dood”, vanwege de Maand van de Palliatieve Zorg. Burgers in Limburg werden opgeroepen hun creativiteit los te laten op het thema. Het leverde verschillende bijzondere en verrassende inzendingen op.
Afsluiting opleiding Palliatieve Zorg Interprofessioneel en Verzorgenden
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 22-02-2023
Gefeliciteerd met het behalen van het certificaat voor de palliatieve zorgopleidingen Interprofessioneel en Verzorgenden! Gedurende hun opleiding op Zuyd Hogeschool hebben ze zich verdiept in de palliatieve zorg, waarbij ze allemaal een mooie professionele ontwikkeling hebben laten zien op zowel persoonlijk vlak als op de werkvloer.
Dying to live. Een indrukwekkende documentaire over huisarts Mirjam Willemsen
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 07-02-2023
'Dying to live' is een indrukwekkende documentaire over huisarts Mirjam Willemsen, huisarts in Heerlen, die zelf ongeneeslijk ziek is. Hierin worden verschillende mensen gevolgd tijdens hun laatste levensfase. Zij begeleid hen als huisarts in deze periode tot aan hun dood. Vanaf 9 februari 2023 te zien op 2Doc.nl Op 16 maart komt de uitzending op tv bij KRO NCRV om 22.18 uur op NPO2
Brochure Beslissingen bij het levenseinde herzien
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 07-02-2023
De brochure Beslissingen bij het levenseinde: een handreiking bij het nadenken over keuze in behandeling of zorg is herzien.
Aandachtsfunctionarissen Palliatieve Zorg bij Envida
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 01-02-2023
Op 23 januari j.l. kregen zestien verpleegkundigen bij Envida (verpleegzorg, wijkzorg en behandeling & begeleiding) hun certificaat voor het met goed gevolg afleggen van de scholing aandachtsfunctionaris palliatieve zorg. De scholing werd georganiseerd door Annemie Courtens, coördinator van het Expertise Centrum Palliatieve Zorg MUMC+.
Festival voor mijn dood in Maastricht
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 26-09-2022
Festival voor mijn dood in Maastricht
Maand van de palliatieve zorg Limburg
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 14-09-2022
“Beter Samenleven met de dood” – Maand van de Palliatieve Zorg Limburg 2022
Verdiepingssessie zingeving in de palliatieve zorg
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 02-08-2022
Op dinsdag 19 juli j.l. vond een Verdiepingssessie over Zingeving in de Palliatieve Zorg plaats, georganiseerd vanuit het Netwerk Palliatieve zorg Heuvelland en Westelijke Mijnstreek.
Festival voor mijn dood 24 september 2022
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 23-05-2022
Het festival wordt georganiseerd door het Netwerk Sterven & Rouw Zuid-Limburg. ‘Festival voor mijn dood’ wil de dood bespreekbaar maken gedurende een 1-daags festival in het centrum van Maastricht op zaterdag 24 september 2022.
Webinar “Zin in eenzaamheid?’
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 20-12-2021
Maandag 24 januari van 16.00 tot 17.30 uur organiseren de Centra voor Levensvragen Limburg het derde webinar uit de ‘Zin in..-reeks: ‘Zin in eenzaamheid?’. Een webinar over zingeving in eenzaamheid. Maar ís er wel zin te vinden in eenzaamheid en zo ja, waar dan?
Contact