Regionaal nieuws

Proactieve zorgplanning, een realistische ervaring met behulp van een VR-bril
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 18-07-2023
Proactieve zorgplanning is een speerpunt van ons Consortium Palliatieve Zorg
Zuiderklank, melodie van het leven
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 18-07-2023
Zuiderklank zingt voor mensen die ziek zijn en niet meer beter worden. Met veel aandacht en liefde bieden we een moment van ontspanning en bezinning voor de zieke en zijn of haar naasten en zorgverleners. Dat kan in de stervensfase, maar ook daarvoor. Zo zorgen we voor een persoonlijk en intiem moment van samen zijn.
Activiteiten Centrum voor Levensvragen 2022
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 18-07-2023
Factsheet Centrum voor levensvragen 2022
Nieuwe opleiding. Palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 11-07-2023
Palliatieve zorg zou een essentieel deel uit moeten maken van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar is dit wel altijd zo? Wat is gepaste zorg in de palliatieve fase? Hoe kan je deze zorg afstemmen op deze bijzondere doelgroep? Welke kwaliteitsverbeteringen zijn er mogelijk in de praktijk? Als jij hier praktisch mee aan de slag wil op de eigen werkvloer, dan is heeft Zuyd Professional sinds kort een mooie opleiding om met die ambitie te starten!
Winnaars Prijsvraag “Beter Samen-leven met de dood” bekend
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 06-04-2023
In oktober vorig jaar organiseerden de netwerken Palliatieve Zorg in Limburg een Prijsvraag rondom het thema “Beter Samen-Leven met de dood”, vanwege de Maand van de Palliatieve Zorg. Burgers in Limburg werden opgeroepen hun creativiteit los te laten op het thema. Het leverde verschillende bijzondere en verrassende inzendingen op.
Afsluiting opleiding Palliatieve Zorg Interprofessioneel en Verzorgenden
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 22-02-2023
Gefeliciteerd met het behalen van het certificaat voor de palliatieve zorgopleidingen Interprofessioneel en Verzorgenden! Gedurende hun opleiding op Zuyd Hogeschool hebben ze zich verdiept in de palliatieve zorg, waarbij ze allemaal een mooie professionele ontwikkeling hebben laten zien op zowel persoonlijk vlak als op de werkvloer.
Dying to live. Een indrukwekkende documentaire over huisarts Mirjam Willemsen
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 07-02-2023
'Dying to live' is een indrukwekkende documentaire over huisarts Mirjam Willemsen, huisarts in Heerlen, die zelf ongeneeslijk ziek is. Hierin worden verschillende mensen gevolgd tijdens hun laatste levensfase. Zij begeleid hen als huisarts in deze periode tot aan hun dood. Vanaf 9 februari 2023 te zien op 2Doc.nl Op 16 maart komt de uitzending op tv bij KRO NCRV om 22.18 uur op NPO2
Brochure Beslissingen bij het levenseinde herzien
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 07-02-2023
De brochure Beslissingen bij het levenseinde: een handreiking bij het nadenken over keuze in behandeling of zorg is herzien.
Aandachtsfunctionarissen Palliatieve Zorg bij Envida
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 01-02-2023
Op 23 januari j.l. kregen zestien verpleegkundigen bij Envida (verpleegzorg, wijkzorg en behandeling & begeleiding) hun certificaat voor het met goed gevolg afleggen van de scholing aandachtsfunctionaris palliatieve zorg. De scholing werd georganiseerd door Annemie Courtens, coördinator van het Expertise Centrum Palliatieve Zorg MUMC+.
Festival voor mijn dood in Maastricht
Nieuws NPZ Limburg geplaatst op 26-09-2022
Festival voor mijn dood in Maastricht
Contact