Website Centrum voor levensvragen Limburg is live!

Nieuws NPZ Limburg 25 september 2024

Website Centrum voor Levensvragen Limburg is live!
5 jaar geleden werden er in Limburg 5 Centra voor Levensvragen opgericht. Informatie over deze Centra was tot nu toe te vinden via de website van de Netwerken Palliatieve Zorg Limburg. In 2022 gingen de 5 regionale Centra voor Levensvragen samenwerken in één Centrum voor Levensvragen Limburg. Deze samenwerking resulteert nu in een nieuwe website, met daarop alle informatie over Geestelijke Begeleiding Thuis in Limburg: www.centrumvoorlevensvragenlimburg.nl.

Het Centrum voor Levensvragen Limburg biedt de mogelijkheid om in gesprek te gaan over de betekenis van het leven en wat iemand daarin bezighoudt. Het zoeken naar de betekenis van het leven kan in alle fasen van iemands leven een rol spelen. Maar zingevings- en levensvragen treden heel vaak op bij ervaringen met (ernstige) ziekte(n) en eindigheid. Ook wanneer mensen te maken krijgt met verlies en rouw, kunnen deze vragen spelen.

Hierover praten kan belangrijk zijn. Een gesprek kan helpen zaken op een rij te zetten, overzicht te krijgen, lichter verder te gaan. Een goed gesprek geeft troost en steun. Soms kan dat gesprek met mensen die dichtbij staan, maar soms ook niet. Dan kan het Centrum voor Levensvragen helpen.

Inwoners van Limburg, die thuis wonen, kunnen via de website een gesprek aanvragen. Voor dit gesprek hoeft niet betaald te worden.

Op de website staat meer informatie over welke personen voor dit soort gesprekken in aanmerking komt.

Voor degenen die al ervaring hebben met het aanvragen van een gesprek verandert er niets. Naast een gesprek aanvragen via de website, blijft het mogelijk om dit meteen bij de regionale coördinator te doen via hiervoor bedoelde en bekende mailadressen.

Zie hier kort artikel in Limburger van donderdag 26 september 2024

Contact