Terugblik zomerbijeenkomst 16 juni 2022

Nieuws Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland 08 juli 2022

Op donderdag 16 juni organiseerde het Netwerk palliatieve zorg Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland voor alle leden een inspirerende en dynamische netwerkbijeenkomst. In het historische Vanouds het Dorpshuys in Bloemendaal kwamen collega's uit de palliatieve zorg bijeen en konden zij elkaar live ontmoeten.

Dora van den Berg trapte namens het kernbestuur van het netwerk de middag af. De bijeenkomst begon met het uitlichten van verschillende disciplines binnen de palliatieve zorg. Daarna was het de beurt aan actrice, schrijver en coach Geerteke van Lierop. In de zomer van 2016 kwam de geliefde van Geerteke niet thuis. Hij bleek verdronken. Geerteke beschrijft in haar boek ‘Een zee van glas’ haar onzegbare verdriet en hoe ze het leven terug verovert op de dood. Na de lezing gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over verlies, rituelen troost en hoop.

P1140086.JPG

Tot slot werd stil gestaan bij de actuele ontwikkelingen in de regio rond palliatieve zorg. Lees hier meer over deze lopende projecten.

P1140366.JPG

Contact en aanmelden nieuwsbrief