Deskundigheidsbevordering

Wil jij toegerust worden voor de zorg aan patiĆ«nten in de laatste levensfase? En/of zoek je naar verdieping van je (praktijk)kennis en vaardigheden op het gebied van palliatieve zorg? Op deze pagina vind je informatie over scholingen, trainingen en andere vormen van deskundigheidsbevordering.

Basisscholing palliatieve zorg voor verpleegkundigen en verzorgenden

De basisscholing palliatieve zorg is een blended learning traject: een combinatie van digitaal en interactief leren. De inhoud is door en voor zorgprofessionals ontwikkeld en gebaseerd op het Kwaliteitskader Palliatieve Zorg. De cursus bestaat uit een e-learning die je op je eigen tijd en in eigen tempo kan volgen. Daarna neem je deel aan 2 bijeenkomsten. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijving vind je op de website van het VUmc.

Naar Basisscholingen palliatieve zorg website VUmc


Leren met je eigen team

Scholingen en trainingen kunnen ook in-company worden gegeven. Neem hiervoor contact op met netwerk coordinator moniek.vanmiddendorp@palliatievezorggooi.nl
 

STEM (STerven op je Eigen Manier)

Eendaagse training waarbij kennis wordt opgedaan over het herkennen van verschillende stijlen van omgaan met het levenseinde. Er zijn in de regio diverse trainers opgeleid die de bewustwordingsbijeenkomsten kunnen verzorgen. STEM is een onderdeel van de Basisscholing Palliatieve Zorg maar kan ook als zelfstandige training worden gegeven. STEM is voor verzorgenden, verpleegkundigen en vrijwilligers.

Meer lezen over STEM
 

Onderwijsplatform Palliatieve Zorg

Het Onderwijsplatform Palliatieve Zorg biedt handvatten voor het optimaliseren van onderwijs in palliatieve zorg. Opleiders en docenten van mbo-niveau tot wo+ vinden hier diverse onderwijsmaterialen, zodat zij structureel aandacht kunnen geven aan palliatieve zorg. En (aankomend) zorgverleners vinden op het platform een overzicht van alle bij- en nascholingen op het gebied van palliatieve zorg. In dit filmpje krijg je meer informatie over het Onderwijsplatform palliatieve zorg.

Bezoek het Onderwijsplatform Palliatieve Zorg

Landelijk aanbod scholingen palliatieve zorg op Palliaweb

Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief