Netwerk

Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek

In het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek werken zorgaanbieders samen op het gebied van palliatieve zorg. Zij streven naar een optimale kwaliteit van palliatieve zorg, een goede co√∂rdinatie van deze zorg en een inzichtelijk zorgaanbod in de regio.

Werkgebied

De regio telt 260.710 inwoners*  en omvat de volgende gemeenten: Blaricum, Gooise Meren (Bussum, Naarden Muiden, Muiderberg), Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren (Ankeveen, 's-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht, Nederhorst den Berg).

Behoefte aan palliatieve zorg

Op basis van de jaarlijkse cijfers van het CBS (aantal overlijdens, doodsoorzaken en locatie van overlijden) is het mogelijk om zicht te krijgen op de behoefte aan palliatieve zorg. Met de nieuwe tool zijn de nieuwste Kerncijfers palliatieve zorg op drie niveaus te filteren: landelijk, per provincie en per netwerk palliatieve zorg.

De regio Gooi en Vechtstreek is relatief sterk vergrijsd en de druk op de zorg neemt toe. Behalve in de palliatieve zorg zijn zorgaanbieders in meerdere samenwerkingsverbanden actief om de huidige en toekomstige zorgvraag op te vangen.
* (bron: CBS 2021)

Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief