Nieuws

Het nieuwe PAL voor U magazine is verschenen
Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek geplaatst op 29-09-2022
Pal voor u geeft voorlichting over palliatieve zorg, de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Nadenken over de toekomst is het thema van het nieuwe magazine. In dit nummer lees je o.a.: - Waar kun je aan denken en wanneer doe je dat? - Patiënt & Partner: ‘Als je niet kiest, wordt er voor je gekozen’ - Seksualiteit en intimiteit: juist ook in de palliatieve fase - Hoe verder na een slechtnieuwsgesprek? - Interview met arts Christiaan Rhodius: ‘Uitbehandeld bestaat niet’
Nieuwe website palliatieve zorg voor patiënten en naasten
Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek geplaatst op 25-11-2021
De nieuwe landelijke website over palliatieve zorg is een succes met meer dan 5000 bezoekers per week. Dankzij de nieuwe opzet vinden patiënten en naasten snel de informatie die ze nodig hebben zonder dat ze door een wirwar van pagina's hoeven te gaan.
Sluiting Hospice de Ster in de Beukenhof
Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek geplaatst op 18-11-2021
Per 1 januari 2022 sluit het hospice in verpleeghuis de Beukenhof in Loosdrecht. Inovum blijft wel palliatieve zorg bieden aan mensen die al wonen in het verpleeghuis of via het uitgebreide Thuiszorg netwerk van Inovum.
De evenwichtige zorgverlener: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek geplaatst op 09-11-2021
Werken in de palliatieve zorg geeft naast voldoening ook mentale belasting. Dat bewijzen hoge burn-outcijfers en uitval in de zorg. Hoe herstel je en behoud je het evenwicht?
Lezing Tussenland geeft herkenning en erkenning aan lotgenoten
Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek geplaatst op 22-10-2021
Hoe leef je als je weet dat je niet meer beter wordt? Jannie Oskam maakt dit aan den lijve mee en vertelde erover bij Viore. Bekijk haar lezing op Youtube.
O2PZ publiceert e-book "Word deel van de oplossing"
Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek geplaatst op 15-07-2021
Op 15 april 2021 vond het tweede symposium Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) plaats met als thema "Word onderdeel van de oplossing." Het symposium daagde de deelnemers uit direct aan de slag te gaan met de handvatten die door de sprekers werden aangereikt.
O2PZ het nieuwe platform voor bij- en nascholingen Palliatieve Zorg
Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek geplaatst op 06-05-2021
Vanaf april worden onderwijszoekers en -aanbieders bijeengebracht op één platform. Het Onderwijsplatform Palliatieve Zorg op Palliaweb wordt dé plek waar al het onderwijs over palliatieve zorg is samengebracht.
Terugkijken online kennistafel van jubileum Hospice Kajan
Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek geplaatst op 06-05-2021
Hospice Kajan vierde onlangs haar 20 jarig jubileum. De kennistafel die ze organiseerden is hier terug te kijken.
Ervaringen van zorginstellingen met de zelfevaluatie palliatieve zorg in beeld
Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek geplaatst op 08-03-2021
Het stimuleert bewustwording in de zorgorganisatie en het netwerk, en geeft inzicht waar men staat ten aanzien van aanbod en organisatie van de palliatieve zorg. Het maakt gerichte verbetering en het van elkaar leren, mogelijk.
Bij stervensbeslissingen geeft stem van patiënt richting
Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek geplaatst op 08-03-2021
Patiënten zoveel mogelijk vrijwaren van onwenselijke druk door de crisis en hun omgeving. Nadrukkelijker gebruik maken van de ervaringen van patiënten en hun organisaties.
Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief