Agenda

Agenda

Filteren
Thema's
Zorgverleners
Zorgvragers
Zorgaanbod
Alledaagse zingevingsvragen in de palliatieve fase
Agenda22-04-2021
Wanneer een palliatieve fase lang duurt, borrelen er ook alledaagse vragen op over zingeving. Zo’n vraag kan zijn: wat betekent mijn leven nu? Maar zingeving is vaak ook heel alledaags: hoe zorg ik ervoor dat het avondeten mij lekker blijft smaken? Over dergelijke alledaagse vragen gaat deze videosessie.
Congres Ouderenzorg Thuis, Eerstelijn en Corona
Agenda18-06-2021
De ouderenzorg heeft het in de afgelopen maanden zwaar gehad. Vooral in de verpleeghuizen. Maar ook voor veel ouderen die in het ziekenhuis beland zijn of nog zwaarder op de IC. Wat betekent de corona-crisis voor de ouderenzorg? In dit congres wordt de balans opgemaakt.
Verdiepende training palliatieve zorg voor consulenten
Agenda22-06-2021
In de verdiepende training palliatieve zorg leren consulenten een aantal specifieke interventies die helpen om weer meer verbondenheid te creëren, zowel in het steunsysteem van de patiënt als in het medisch behandelteam.
Tijdige palliatieve zorg voor oudere patiënten
Agenda22-06-2021
Isabelle Flierman promoveert op het proefschrift: 'Timely palliative care for older patients - from early identification to better transmural collaboration'. Promotoren zijn prof. dr. D.L. Willems en prof. dr. B.M. Buurman-van Es. Copromotor is dr. M. van Rijn.
Kinderpalliatieve zorg (vierdaagse basistraining)
Agenda06-09-2021t/m06-12-2021
In de basistraining 'Kinderpalliatieve zorg' komen actuele (wetenschappelijke) ontwikkelingen, vaardigheden, attitude en de organisatie van de palliatieve zorg gericht op kinderen aan bod.
Het Jaarcongres Palliatieve Zorg van Nursing
Agenda14-09-2021
Hoe kun je de beste kwaliteit van leven bieden in de palliatieve fase voor de patiënt en diens omgeving? Maar hoe geef je hier je volle aandacht aan, als je er simpelweg geen tijd voor hebt? Deze vragen staan centraal in het Jaarcongres Palliatieve Zorg van Nursing.
EAPC 17th World Congress Online
Agenda06-10-2021t/m08-10-2021
17th World Congress Of The European Association For Palliative Care
Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ)
Agenda09-10-2021
Zaterdag 9 oktober 2021 is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Deze dag is bedoeld om meer bekendheid te geven aan palliatieve zorg en de mogelijkheden in de laatste levensfase. 
Topsprekers over kwetsbare ouderen
Agenda25-10-2021
Door Nursing georganiseerd congres waarbij inspirerende sprekers uit de praktijk als Andrea Maier, Sander de Hosson, Frank van de Goot en Erik Scherder delen hoe in hun ogen het best omgegaan kan worden met de problemen en ongemakken waar oudere patiënten mee te maken krijgen.
Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg
Agenda25-11-2021t/m26-11-2021
De 3e editie van de Wetenschapsdagen Palliatieve zorg worden dit jaar georganiseerd op donderdag 25 en vrijdag 26 november in hotel- en congrescentrum van der Valk in Tiel.
Het nieuwe onderwijsplatform
Het onderwijsplatform biedt opleiders en docenten concrete handvatten om palliatieve zorg nog beter in hun onderwijs te verankeren. (Aankomend) zorgverleners vinden er het compleetste overzicht van bij- en nascholingen over palliatieve zorg.