Marlon Tonis over werken bij Stichting PZNL
Je bent werkzaam als Secretaresse bij stichting PZNL. Wat houdt dat precies in? Hoe zit jouw dag er uit?
Voordat ik mijn dag start heb ik al besloten of ik thuis of op kantoor ga werken. Stichting PZNL maakt gebruik van de kantoorruimtes van een bedrijf waar we mee samenwerken; IKNL. Dat betekent een beperking in fysieke ruimte, waardoor we automatisch al meer hybride werken dan andere bedrijven. We kunnen werken op verschillende vestigingen in Nederland en natuurlijk thuis. Omdat ik in Enschede woon, werk ik vanuit het kantoor in Enschede, maar als er centrale bijeenkomsten zijn van Stichting PZNL, dan vinden die plaats in Utrecht. Het kantoor in Utrecht heeft een ideale ligging, namelijk in Hoog Catharijne. Met mijn NS Business Card reis ik gratis naar Utrecht. Bijkomend voordeel is dat ik ook prima in de trein kan werken.
Mijn dag start ik het liefst op dezelfde manier op: ik screen e-mails op urgentie en check welke afspraken ik voor die dag heb staan. Urgente zaken pak ik als eerste op.
Hoe zou je de cultuur van PZNL beschrijven?
Voor mij kenmerkt Stichting PZNL zich door de platte inrichting. Zoals in iedere organisatie is er wel hiërarchie, maar collega’s zijn en behandelen elkaar gelijkwaardig en respectvol. Wij zijn een organisatie met een familiaire sfeer zonder dat het gezapig wordt. Omdat we relatief klein zijn, wordt er niet op “eilandjes” gewerkt. Wij zijn écht een team. Natuurlijk heeft ieder zijn expertise, maar we helpen elkaar en stellen elkaar actief de hulpvraag. Dat maakt dat je weet waar je collega’s mee bezig zijn. En ondanks dat we in 2022 behoorlijk gegroeid zijn, blijft die cultuur behouden.
Verder kan ik zeggen dat we zakelijke, serieuze gesprekken voeren met elkaar, maar er is veel ruimte voor humor en persoonlijke connectie.
Welke kansen biedt werken bij Stichting PZNL jou?
Mijn rol als secretaresse onderscheid zich van dezelfde functie bij andere organisaties vooral omdat ik actief word gevraagd om mee te denken. Ik ben bij overleggen een volwaardig gespreks- en sparringpartner en ben daardoor ook medebepalend. Een voorbeeld is dat ik in een team met een project- en regioadviseur werk aan externe communicatie richting onze stakeholders en we gezamenlijk besluiten wat we communiceren, hoe en wanneer.
Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Zo ben ik het eerste aanspreekpunt voor het onderwerp zelfevaluatie palliatieve zorg en spreek ik daardoor regelmatig met externe mensen met een beroep in de zorg. Ik ondersteun Stichting PZNL bij de organisatie voor (netwerk)bijeenkomsten, scholingen en bij het Nationaal Programma Palliatieve Zorg, werk samen met de afdeling HR en communicatie….die afwisseling vind ik heerlijk!
Wat ik bovendien fijn vind is dat ik in mijn werk de kans kan benutten om mijn energie te steken in werk dat een maatschappelijk doel dient. Wij zijn resultaatgericht, maar we hebben geen aandeelhouders of een winstoogmerk, en dat vind ik een heel fijn gevoel.
Wat zou je nog willen toevoegen?
Voor mij is het belangrijk dat mijn potentiële collega’s weten dat je bij Stichting PZNL écht plaats onafhankelijk kan werken, zolang je maar wel met regelmaat naar de maandelijkse centrale bijeenkomsten in Utrecht komt.
Tenslotte vind ik het belangrijk dat mensen weten dat je bij Stichting PZNL mee mag denken over van alles. Ja, wij hebben een bestuur, maar onze mening is nét zo belangrijk als die van hen.