Jochem Herst over werken bij PZNL

Je bent werkzaam als Projectmedewerker Bedrijfsvoering bij Stichting PZNL. Wat houdt dat precies in? Hoe zit jouw dag er uit?

Mijn functie is Projectmedewerker Bedrijfsvoering. Dat is een nieuwe functie die inhoudt dat ik de Directeur Bedrijfsvoering ondersteun in de breedste zin van het woord. Ik ondersteun op beleidsmatig, bestuursmatig en bedrijfskundig vlak. Vaste taken in mijn rol hebben betrekking op IT-vraagstukken. IT is extern belegd en daarom heb ik regelmatig contact met de leverancier. Ook op HR vlak is er een samenwerking. Een voorbeeld is dat we momenteel werken aan een nieuw inwerkprogramma. Bovendien ontmoet ik iedere nieuwe medewerker, want ik ben aanwezig bij het uitleveren van accounts, laptops en telefoons door onze externe leverancier. Een voorbeeld van beleidsmatig werk is dat ik momenteel beleid schrijf rondom attenties en geschenken.

Geen dag is hetzelfde. Het is maar net wat de meeste aandacht vraagt. Dat maakt dat ik snel moet kunnen schakelen. Zo leer ik veel van de organisatie.

Hoe zou je de cultuur van Stichting PZNL beschrijven?

Mijn collega’s zijn gedreven mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om het goede te doen voor de palliatieve zorg in Nederland. Zij hebben het hart op de goede plaats, willen hard werken en het beste in elkaar naar boven halen. Daarnaast is er ruimte om persoonlijke zaken met elkaar te bespreken; er heerst een open cultuur, het is gezellig en dat maakt het voor mij erg prettig werken. Omdat we een organisatie in opbouw zijn, voeden we onze cultuur ook met informele activiteiten.

Binnen Stichting PZNL kies je zelf of je digitaal of vanuit kantoor werkt. Mensen zijn, ook bij het thuiswerken, goed bereikbaar. Je kan er op rekenen dat vragen snel worden beantwoord. Ik vind het ook wel bijzonder om te zien dat nu we niet meer gedwongen thuis moeten werken, er een andere dynamiek begint te ontstaan op kantoor. Daarbij is iedereen een eigen balans aan het vinden.

Welke kansen biedt werken bij Stichting PZNL jou?

Ik ben bij Stichting PZNL op projectbasis aan het werk vanuit een zogenaamd traineeship. Ik doe dit nu anderhalf jaar bij Stichting PZNL en ik heb Stichting PZNL in veel facetten en vormen leren kennen. Toen ik startte bestond de organisatie uit ongeveer tien collega’s en dat zijn er inmiddels bijna 70. In die tijd heb ik verschillende functies gehad, van secretarieel tot inhoudelijk op het gebied van palliatieve zorg. Van aanwezigheid aan de bestuurstafel tot aan bedrijfskundig. Het mooie is dat die wisselingen van functie allemaal in goed overleg zijn gegaan. Stichting PZNL biedt volop kansen en ruimte voor ontwikkeling. Voor mij als trainee sluit dat heel goed aan bij mijn behoeften en wensen.

Ik ervaar Stichting PZNL als een werkgever die de mens centraal stelt, wat ook overeenkomsten heeft met hoe ik het werken in de palliatieve zorg zie. In de zorg zijn cijfers en budgetten steeds belangrijker aan het worden. En ondanks dat blijft de patiënt en diens behoefte centraal staan. En dat merk je in de overtuigingen bij de collega’s.

Wat zou je nog willen toevoegen?

Dat het werken bij Stichting PZNL ook 'gewoon leuk' is! Uitdagingen zijn breed, we werken hard én met ontzettend veel plezier. En werkplezier is natuurlijk het aller belangrijkste!

Aanmelden Nieuwsflits Netwerkzorg
Schrijf je in voor onze Nieuwsflits Netwerkzorg